Пълна с древна история, много култура и изобилие от паметници,

...
</TD
>Пълна с древна история, много култура и изобилие от паметници,
Коментари Харесай

Пътешественик за Пловдив: Mесечният бюджет на човек за живот в града е около 830 долара. Най-приятният район е ``Тракия``

Пълна с антична история, доста просвета и обилие от монументи, България е изненадваща композиция от всичко - от каране на ски в планината до кална баня на плажа. До такова умозаключение стигна пътешественикът Арън Радклиф в блога си за пътешествия Nomads Nation.

``В своя публикация той разказва най-хубавите градове за живеене за чужденци в България - с теxните предимства и дефекти.

`България е много сигурна страна и в действителност една от най-спокойните и сигурни страни в света. Това е нация от другарски настроени хора и ниски равнища на престъпност``, споделя Радклиф.

Според него Пловдив е един от градовете, подобаващи за чужденци.

Ето какво написа той за нашия град:

" Разположен е измежду седем хълма, античният град Пловдив е примамливо място, където може да преоткриете себе си. Необходимият месечен бюджет на човек е 830 $ на месец. Средната цена на наемите в града е към 296 $. “

" Пловдив е вторият по величина град в България – може да е известен по-скоро като уикенд дестинация, само че животът тук в действителност може да ви хареса. Това е умерено място с прохладна и креативна атмосфера. Задължително се разходете по улиците на Стария град и посетете музеите, ситуирани в цветните остарели здания, облицоващи калдъръмените улици. “

Насочете се към ``Тракия`` - едно налично място за живеене – изключително в случай че сте почитатели на комунистическите жилищни блокове от 70-те и 80-те години на предишния век.

Сега този регион е доста оживено място, цялостно е с кафенета, има много места за разходка, подобаващи за фамилии за разходка. Има и добре построена велосипедна мрежа.

Плюсове на Пловдив -  Страхотни паркове за разходка, разрастваща се среда за  цифрови номади, богата истори и красиви здания

Минуси на Пловдив - Студена зима и доста горещо лято; някои квартали в града не са чак толкоз привлекателни, постоянно може да попаднете на лъжливи водачи на таксита.

Влезте в арт квартал ``Капана`` за здравословна доза ентусиазъм. Тук ще можете да се насладите на художествени галерии, да се натъкнете на фестивали и да изпиете хубава крафт бира.

Древният римски амфитеатър е ситуиран на върха на един от хълмовете и е ужасно място за осъществяване на концерти, приключва своя роман за Пловдив Радклиф.

В останалите градове от попадат София, Бургас, Варна, Банско, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Русе и Казналък
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР