Отложиха разпоредителното заседание за убийството в Стамболийски на 4

...
</TD
> Отложиха разпоредителното заседание за убийството в Стамболийски на 4
Коментари Харесай

Мъжът, убил съпруга си, скочи на прокурор в Пловдив

Отложиха разпоредителното съвещание за убийството в Стамболийски на 4 май предходната година, за което е упрекнат 46-годишният Александър Радев, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Защитата на обвинения - адв. Будаков, се отхвърли да го съставлява поради разлики в защитната позиция. До идващото съвещание обвиненият трябва да упълномощи нов бранител.

С цел гарантиране провеждането на правосъдния развой по предложение на прокурора съдът ще уведоми Адвокатска колeгия - Пловдив да дефинира и длъжностен бранител. Самият обвинен съобщи, че не желае длъжностен бранител.

Още при започване на разпоредителното съвещание Радев съобщи, че не би трябвало да му се дава ход, тъй като не желае и би трябвало да говори с юриста си. Поиска отказ на прокурора с думите: " Искам прокурорът да изчезне ", а след забележката на съда да се държи възпитано, сподели че желае нов прокурор, тъй като сегашният е незапознат и преднамерен, тъй като за повторно показва същия обвинителен акт, без да съблюдава рекомендациите на следователя.

Съдът отхвърли настояването за нов прокурор. В залата участва майката на подсъдимия, която по категорично гледище на Радев ще бъде очевидец, а не негов бранител. Близките на умрелия Андреас Ропел, немски жител, са били известени за съвещанието. Упълномощили са бранители и посредством тях са конституирани като частни обвинители и цивилен ищци. За претърпените неимуществени вреди родителите, братът и бабата и дядото желаят по 150 000 лв. за всеки.

Двамата мъже живеели чартърен в София. През 2020 година те сключили цивилен брак в Германия, за което имали публикуван европейски документ за брак. Между тях възниквали кавги, които от време на време прераствали и във физическа разпра.

На 03.05.2022 година мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър Радев. На идващия ден – 04.05.2022 година,  ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под въздействие на използвания алкохол, двамата почнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Александър Радев непринудено решил да умъртви потърпевшия, взел нож и извършил желанието си. По-късно той подал сигнал в полицията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР