Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебното производство, разследвано от Митница

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Русе наблюдава досъдебното производство, разследвано от Митница
Коментари Харесай

Задържаха турския шофьор, внесъл 73 кг екстази през Дунав мост

Окръжна прокуратура – Русе следи досъдебното произвеждане, разследвано от Митница – Русе за през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост “ на 24.02.2024 година

Извършителят на действието – А. Д. е турски жител и работи като водач на ТИР. Роден е през 1977 година и е пътувал директно през България за Турция. Наркотичното вещество е било укрито в товарното ремарке, наред с други артикули. Стойността му възлиза на над 919 000 лв..

На турския лидер е повдигнато обвиняване за контрабанда на наркотични субстанции в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай. Товарният автомобил, ремаркето и опиатът са конфискувани. Извършен е оглед, направен е фотоалбум, разпитани са очевидци, изискани са информации и са назначени експертизи.

С разпореждане на Окръжна прокуратура – Русе от 25.02.2024 година обвиненият е арестуван за период до 72 часа – за довеждане пред съда, по отношение на идно искане за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража “.

За закононарушението, в което е упрекнат е планувано наказване от 15 до 20 години отнемане от независимост и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Разследването по делото продължава под наблюдението на ОП-Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР