Одобрени са проектите за изграждане на две нови пешеходни пътеки

...
</TD
>Одобрени са проектите за изграждане на две нови пешеходни пътеки
Коментари Харесай

Обезопасяват пресичането на ключови места в Западен

Одобрени са плановете за създаване на две нови пешеходни пътеки в " Западен “. Те ще се намират на основни места в региона, като би трябвало да обезпечат безвредното напредване на жителите, заяви кметът.

Едната пътека ще бъде на бул. " Свобода “, в сектора сред бул. " Копривщица “ и ул. " Владивосток “. Тя ще е против пресечката на улица " Инженер Стефан Христов Гешов “ и ще обезпечи безпрепятственото прекосяване на жителите към огромните хранителни магазини на Пещерско шосе. " Точно на това място все още имаме непрекъснато рисково секване от страна на пешеходци, което основава предпоставки за пътни произшествия. Пешеходната пътека ще е повдигната с асфлат, като дружно с нея ще има и нов тротоар, който да я свърже с новата алея на бул. " Свобода “, описа кметът.

Нова пешеходна пътека ще има и на бул. " Шести септември “ край Гребната база. Тя ще се намира в края на алеята на ул. " Рая “, която се трансформира в един от главните направления към парк " Отдих и просвета “. " Мястото е много рисково, тъй като постоянно се минава с висока скорост, а има и лек завой, който затруднява видимостта. Тази пешеходна пътека ще е единствено с маркировка, само че преди и след нея ще има изкуствени неравности на пътя, които да лимитират скоростта “, заяви, като посочи, че ще има нови подходи и тротоари към нея.

" Тези две пешеходни пътеки са от изключителна значимост за сигурността на придвижването в " Западен “. През последните години изградихме няколко такива, като се съобразяваме и с желанията на жителите на региона. Ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да обезпечим сигурността на всички участници в придвижването “, безапелационен бе.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР