Обучение за повишаване на капацитета на полицейските служители, работещи в

...
</TD
>Обучение за повишаване на капацитета на полицейските служители, работещи в
Коментари Харесай

Повишават капацитета на полицейските служители, работещи в мултиетническа среда в Пловдив

Обучение за повишение на потенциала на полицейските чиновници, работещи в мултиетническа среда се организира в Пловдив. To се организира в осъществяване на план по стратегия " Вътрешни работи " на Норвежки финансов механизъм, а уредник е Академията на Министерство на вътрешните работи.

Като самобитен хазаин, през днешния ден шефът на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Георги Чергов приветства всички участници в тридневния семинар. Учебната стратегия е готова от екип на висшето образователно заведение на Министерство на вътрешните работи с началник на плана ректорът старши комисар доцент доктор Иван Видолов.

Включва тематики, свързани с полицейската активност в мултиетническа среда и законното използване на полицейски пълномощия, а на нея са основани и създадените четири наръчника, които да подкрепят чиновниците при работата им с ромско население:

" Създаване на говорни умения и превъзмогване на езиковата преграда сред полицейските чиновници и ромското население “, " Човешки права. Законосъобразно използване на мощ и полицейски пълномощия “, " Отговорност на полицейските чиновници при нарушение на човешки права “ и " Превенция измежду ромското население като жертви на закононарушения “.

Заложената цел е повишение на уменията на правоохранителните органи при разрешаване на проблеми, свързани със сигурността на малцинството, предварителна защита на домашното принуждение и трафика на хора в сходство със стандартите за правата на индивида. В рамките на образованието са  планирани дискусии и разглеждане на разнообразни проблеми,  които самите чиновници биха желали да споделят като добър образец от своята процедура.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР