Община Русе се пребори за половината собственост от бившия хотел

...
</TD
>Община Русе се пребори за половината собственост от бившия хотел
Коментари Харесай

Община Русе се пребори за половината собственост от бившия хотел Балкан

Община Русе се пребори за половината благосъстоятелност от някогашния хотел " Балкан ". Кмета счита, че след изясняването на собствеността, ще стартират да се търсят благоприятни условия за ремонт на общинската част.

При влизането на Милков в служба, Общината не е имала приета съсобственост върху постройката. След това администрацията инициира редица процедури, с помощта на които 50% от собствеността на архитектурното украшение, е присъдена на Общината.

" Вече собствеността е изяснена. 50% има Община Русе, световно може да се каже, само че не тъкмо, тъй като са три здания и от всяка имаме разнообразни собствености. В момента се прави снимане, с цел да може постройката да се раздели отвесно ", добави кметът.

По думите на Милков, Общината не може да си разреши да прави за своя сметка поправки на постройката, защото ще костват милиони, а като главно усложнение уточни следното:

" Отмениха текста в Закона за устройства на територията, който даваше опция общините да правят такива поправки и незабавно да вписват законна ипотека. Тоест в случай че не ни върнат парите назад, да продадем парцела и от цената му да си върнем парите. "

По отношение на зданието на бившето застрахователно сдружение " България ", известна като " Старата полиция ", кметът показа, че са конфискувани елементи от дребни незаинтересовани притежатели, съобщи.

В момента би трябвало да се реши дали с другия съсобственик дружно да създадат ремонт или да търсят вложител.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР