Община Пловдив е пуснала обществена поръчка във връзка с отоплението

...
</TD
>Община Пловдив е пуснала обществена поръчка във връзка с отоплението
Коментари Харесай

След 4 години строителство каква ще е съдбата на зала Дунав през 2024 година?

Община Пловдив е пуснала социална поръчка по отношение на отоплението на спортна зала Дунав, видя Plovdiv24.bg в ЦАИС. Тъй като  ЕВН - Пловдив се явява единствен вероятен реализатор на актуалната социална поръчка, заради това, че има изключителни права за транспорт на топлинна сила на територията на град Пловдив, е съображение за осъществяване на процедура по договаряне без авансово съобщение.

Стойността на поръчката е близо 36 000 лв., а възложител е заместник-кметът по спорт. Припомняме, че строителството и стартирането на зала “Дунав " е един от най-дълго проточилите се планове в Пловдив. Реализацията му лиши повече от 4 години или цялостен един управнически мандат, като оправданието беше липса на средства.

През годините имаше не едно и две обещания, че залата би трябвало да е подготвена. Още през март 2021 тогавашният заместник-кмет по спорт беше оповестил, че оборудването ще отвори порти през лятото на 2022 година, което и до ден сегашен - края на 2023 и началото на 2024 не се е е случило. Оправданието беше, че Община Пловдив не е плащала по обекта цяла година. По думите на Титюков, дадени преди три месеца, можело е даже да се стигне до съд, което ще преповтори сагата със зоологическата градина. Тогава той изясни, че залата трябваше да е подготвена в края на месец октомври - уви и това не се сбъдна.

За сметка на това през предишния мандат предходният кмет се опита с няколко оферти до Общинския съвет да купи, само че всякога удряше на камък. Все отново той съумя на осъществя един от проектите си още като кмет на регион “Западен " - а точно до учебно заведение “Свети Свети Кирил и Методий " за 6,7 млн. лв..

Според плана зала “Дунав " е подобаваща за 20 типа спорт, а първичната сума от 4,2 милиона лв. при първата копка през 2019 година бе обезпечена от общинския бюджет. Впоследствие цената набъбна с 1 милион лв. поради индексация на строителството и анекс към контракта с компанията реализатор.

Новото оборудване би трябвало да дава отговор на всички условия за волейбол и баскетбол и художествена гимнастика, за която е нужна височина от 14 метра. Отделно ще има и две спомагателни зали за разнообразни типове спорт, един от които е аеробика.

Срокът за обекта е краят на 2023, който изтече през днешния ден, следва да забележим по кое време действително зала “Дунав " ще отвори порти.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР