Община Благоевград разработи нов електронен административен сайт, който презентира областния

...
</TD
>Община Благоевград разработи нов електронен административен сайт, който презентира областния
Коментари Харесай

Община Благоевград с нов сайт и нова платформа за социални услуги

Община Благоевград създаде нов електронен административен уебсайт, който презентира регионалния център в онлайн пространството. Страницата е с съвременна визия и голям брой функционалности, които икономисват време и основават улеснение за потребителите, оповестиха от общината.

Достъпът до нея може да бъде сбъднат посредством URL адрес - https://blagoevgrad.bg/.

Платформата е ориентирана напълно към обособения човек като задачата е да се усъвършенства качеството на предлаганите административни услуги в интерес на жителите и гостите на града и да се увеличи успеваемостта на работа на администрацията.

" Най-после след толкоз години Община Благоевград се подрежда измежду развитите в цифрово отношение градове. Тук е мястото да подчертая, че уеб сайтът към този момент действа, само че информацията в него ще продължи да се обновява. С други думи той непрестанно ще се актуализира “, съобщи кметът Илко Стоянов.

По време на презентацията секретарят на Община Благоевград Дейвид Арабаджиев и Асен Пидов от компанията разработчик показаха в елементи функционалностите на новата страница.

" За основаването на уеб страницата заложихме на положителни практики, включително от страници на огромни европейски градове, като се постарахме да подберем и използван най-хубавото от тях. Ще наблегнем и на туризма. Всеки ще може да види в 3D формат атрактивни обекти, които могат да бъдат посетени на територията на регионалния център, защото Благоевград има сериозен капацитет в това отношение. Важно е да отбележим, че https://blagoevgrad.bg/ е наличен и посредством мобилни, и други смарт устройства “, съобщи Дейвид Арабаджиев.

В портала е предоставена информация за Община Благоевград, активността на администрацията, на Общински съвет. Има профил на купувача, на който се афишират всички публични поръчки, секции, в които са поместени стратегически документи, информация за търгове и състезания, наредби, заповеди, вести, идни събития, фотогалерия и други

За облекчение на жителите и гостите на града, за възстановяване на услугите и противоположната връзка с жителите, в долния десен ъгъл има бутон, изобразяващ зелена слушалка. Чрез него могат да бъдат подавани сигнали за нередности, нарушаване на публичния ред и така нататък Същите ще бъдат обработвани навреме и архивирани.

Потребителите могат в действително време да наблюдават и степента на замърсяване на въздуха, информация, която се предава към уеб страницата от особено инсталирани сензори.

Страницата съдържа и информация за зелената система на Благоевград.

Свързана е с обособените електронни платформи, които Община Благоевград създаде в последните няколко месеца и разрешава директна връзка към тях, включително за банкет в детските градини и детските ясли на територията на регионалния център. Страницата съдържа информация за Интегриран градски превоз, както и за новата обществена платформа, създадена за облекчение на хората в неравностойно състояние и техните близки. В нея са поместени настояща информация, нормативни документи, бланки за обособените обществени услуги, които могат да бъдат подавани по електронен път и така нататък

Сайтът - https://blagoevgrad.bg/ е основан с алтернатива да бъде надграждан непрестанно, като задачата е да не поражда нужда от създаването на нов подобен най-малко идващите 10 - 12 г.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР