Областният управител Пламен Янев ще проведе срещи с населението на

...
</TD
>Областният управител Пламен Янев ще проведе срещи с населението на
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас на обиколка из села в Средец

Областният шеф Пламен Янев ще организира срещи с популацията на четирите села от община Средец - Дюлево, Орлинци, Суходол и Светлина, на които съществена тематика ще бъде за или срещу построяването на фотоволтаичен парк в землищата им.

" Получената подписка до Областна администрация Бургас, в която жителите на четирите села показват несъгласието си с решението на Общински съвет-Средец, беше един от доводите ми да спра осъществяването на решението на общинския съвет. Срещите ще проведа, с цел да се уверя персонално във волеизявлението на популацията, защото до мен постъпват спорни информации “, сподели регионалният шеф Пламен Янев. Притеснението на жителите е, че с построяването на фотоволтаичната централа върху земеделските територии ще пречи на земеделието, отглеждането на животни, пчеларството и ловния туризъм. Фирмата от своя страна твърди, че са провели осведомителни срещи по места и подписката е подвеждаща и преднамерено проведена. С цел обективност и уместност по отношение на проблема регионалният шеф направи институционална инспекция на записаните лица в протестната подписка. От подписани 283 души 124 са от засегнатите села, 96 са с друга адресна регистрация, 17 чужденци, а 46 са нечетливо написани и не може да се откри тяхната адресна регистрация.

Имотите са аграрни с повърхност малко над 8200 декара и съставляват обработваеми ниви и пасища към селата. Общинският съвет в Средец трансформира предназначението им " за произвеждане на електрическа сила, електрически подстанции, хранилища и предпазване на електрическа енергия “. Липсата на задоволителна икономическа аргументация и детайлно проучване на капиталовото желание са другите аргументи регионалният шеф да спре решение на общинския съвет.

Пламен Янев възнамерява среща и със земеделците, на която да изслуша и тяхното мнение. " Областна администрация Бургас, като представител на страната, е съпричастна с терзанията на хората, деликатно се преглеждат решенията на всички общински препоръки в региона за да се търси салдото в отбрана на публичния интерес и икономическия интерес, както и развиването на района “, безапелационен е регионалният шеф Пламен Янев.

График на визитите:

01.12.23г. /петък/:

1.       село Орлинци - 10:30 ч., зала ет. 1 в Кметството;

2.       село Суходол - 12:00 ч,. Пенсионерски клуб;

02.12.23г. /събота/:

1.       село Светлина  - 10:30 ч., Ритуална зала;

2.       село Дюлево - 17:00 ч., Читалищна зала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР