Над 800 официални лица са поканени на тържествата в Пловдив

...
</TD
>Над 800 официални лица са поканени на тържествата в Пловдив
Коментари Харесай

Над 800 официални лица са поканени на тържествата в Пловдив за 6 септември

Над 800 публични лица са поканени на тържествата в Пловдив за 6 септември по случай Съединението на България и празник на града За първи път тази година приемът на кмета ще бъде в " Гранд хотел Пловдив ", а не в парк хотел " Санкт Петербург ", научи ексклузивно  Plovdiv24.bg

Приемът ще бъде в зала " Бендида ", прилежащата по-малка зала и новата градина с шадраван. На коктейла са поканени 400 индивида, а действително се чакат към 250-300, сподели за медията ни Мирослав Беляшки - шеф отдел  " Канцелария на кмета и протокол ". На тържествата са поканени тримата първи в страната - ръководител на Народно заседание, президент и министър председател. Към момента не е ясно кой от тях ще участва, защото потвърждението се прави директно преди датата.

Новост тази година е, че пред самия монумент на Съединението по време на тържествената заря инспекция ще застанат единствено президент, кмет, ръководител на Общински съвет, ръководители на парламентарните групи, министри, висши военни, представители на религиозните общности. За всички останали публични лица ще има особено обособена VIP зона пред зала " Съединение " на Историческия музей. Разделението е направено съгласно разпоредбите в Правилника за използване на държавния протокол, посочи Беляшки. 

Честването на 138-та годишнина от Съединението на България и празник на град Пловдив ще стартира с церемониален молебен, отслужен от пловдивския митрополит Николай в катедралния храм " Света Богородица ". След това ще има полагане на венци и цветя на паметната плоча на майор Райчо Николов, а тъкмо в 12 ч. на ул. " Иван Вазов ", в правата сред улиците " Авксентий Велешки " и " Кръстьо Пастухов ", ще стартира празничният концерт с присъединяване на Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев.

Вечерта ще има възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет " Родолюбие " пред Военния клуб и празничен концерт на ФА " Тракия " и Гвардейски внушителен духов оркестър в Античния спектакъл. Преди тържествената заря инспекция на пл. " Съединение " ще бъде показана изложбата " Дарителството има значение " в Регионалния исторически музей, а след нея, още веднъж на ул. " Иван Вазов ", ще има концерт на Теодосий Спасов Фолк Квинтет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР