На тържествена церемония в зала С.И.Л.А.“ днес Медицинският факултет на

...
</TD
>На тържествена церемония в зала С.И.Л.А.“ днес Медицинският факултет на
Коментари Харесай

МУ Пловдив дипломира 358 магистър-лекари

На тържествена гала в зала " С.И.Л.А. “ през днешния ден Медицинският факултет на МУ - Пловдив ще дипломира 358 магистър-лекари. 146 от тях се образоват на български език, а 212 – на британски. Чуждестранни студенти от 16 страни, измежду които Англия, Германия, Италия, Ирландия, Гърция, Израел, Норвегия и Сейшели, ще участват на промоцията на 73-ия випуск на факултета.

С отличен триумф над 5.50 от следването и държавните изпити са 38 дипломанти, на които ще бъдат връчени грамоти, плакети и стетоскопи. Първенец на випуска е Константин Анастасов Баталов. Той е тазгодишният притежател на премията за цялостно отличие " Златен Хипократ “ и ще сервира одобрение от името на завършващите.

Шестима от задграничните дипломанти, учащи се на британски, завършат с отличен триумф от следването и държавните изпити. След тях с най-голям триумф е Зейн Ул Абдийн Амин, който ще произнесе слово от името на задграничните студенти. Един от отличниците измежду задграничните абитуриенти е учил на български език.

Средният триумф от следването на випуска е доста добър 4.71, а от държавните изпити – доста добър 4.93.

Честта да прочетат Хипократовата клетва на български и британски се пада на Лилия Ценкова и Аристидис Велисаридис, които приключват втори по триумф.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР