На тържествена церемония пред Доходното здание бяха връчени тазгодишните награди

...
</TD
>На тържествена церемония пред Доходното здание бяха връчени тазгодишните награди
Коментари Харесай

Наградиха победителите в 16-ия Национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика Стоян Михайловски

На тържествена гала пред Доходното здание бяха връчени тазгодишните награди в 16-ия Национален училищен конкурс за литературно творчество и публицистика " Стоян Михайловски “, заяви Община Русе.

Конкурсът се провежда от Общинския детски център за просвета и изкуство и е вписан в Националния календар на Министерството на културата, в културния календар на Община Русе и се организира с поддръжката на РУО – Русе и Фондация " Русе -  град на свободния дух “.

" Радостна и горда съм, че Русе е основател на този нравствен катализатор за младите българи, че макар компликациите продължавате да организирате състезанието, да притегляте от ден на ден и по-добри участници или казано в резюме - да бъдете будители “, обърна се към шефа на Общинския детски център за просвета и изкуство заместник-кметът Магдалина Илиева. Тя връчи и премията на огромния победител за 2023 година - възпитаничката на СУЕЕ " Св. Константин-Кирил Философ “ – Русе Елена Атанасова.

Останалите награди бяха връчени от ръководителя на журито Нели Пигулева – поетеса, преводач и редактор, и поета и държавник Красимир Манев. За положителното въодушевление на церемонията се погрижиха реализатори от Общинския детски център за просвета и изкуство.

Тази година в състезанието се включиха 93 участници от цялата страна със 104 творби – стихове, приказки, разкази и журналистически произведения.

За литературния раздел бяха оповестени две тематики по желание, които се посветиха на 125 години от рождението на един от най-бележитите български писатели - Димитър Талев. За категория " Поезия “ тематиката бе " Такава една чудна и толкоз хубава неразбория е животът “, а за категория " Проза “ – " Човек не трябва и не може да живее единствено за себе си. “

Темата за раздел " Журналистика “ " И в лъжата има зрънце истина “ бе отдадена на 50 години от кончината на бащата на жанра фентъзи – английския публицист Дж. Р. Р. Толкин. Включиха се два екипа с три журналистически материала.

Голяма премия в раздел " Журналистика “ не бе присъдена.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР