На свое заседание Регионалният съвет за развитие на Южен централен

...
</TD
>На свое заседание Регионалният съвет за развитие на Южен централен
Коментари Харесай

Регионалният съвет на Южен централен район прие стратегията си за развитие до 2027-а

На свое съвещание Регионалният съвет за развиване на Южен централен регион (ЮЦР) дефинира задачите и целите за развиване на региона до 2027-а година, които ще разрешат на общините, част от региона, да следват общи рамки при кандидатстване по оперативните стратегии.

Стратегията, призната през днешния ден, е главен документ, който съдържа прелиминарен асортимент на планове, които ще бъдат финансирани посредством интегрирани териториални вложения за интервала 2021/2027 година по разнообразни европейски стратегии. Задължение на Регионалните препоръки от шестте региона за обмисляне в страната e, откакто одобрят рамката, да я предадат на министъра на районното развиване и благоустройството за приемане в Министерски съвет.

Председател на Съвета е кметът на Пловдив. Той ще управлява структурата, в която влизат 16 представители на ЮЦР, до края на 2023-а година. Ролята на районните препоръки за сегашния програмен интервал е от основно значение при разпределение на европейското финансиране.

В онлайн съвещанието взеха присъединяване зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Десислава Георгиева, регионални шефове и кметовете на обитаемоте места от района. Бяха определени и членове, които да съставляват ползите на региона в тематичните работни групи, които създават стратегиите.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР