Минути преди началото на редовното заседание на Общински съвет Благоевград

...
</TD
>Минути преди началото на редовното заседание на Общински съвет Благоевград
Коментари Харесай

Кметът Илко Стоянов за протеста в Благоевград: Това не е протест на природозащитници, а на политически лицемери

Минути преди началото на постоянното съвещание на Общински съвет Благоевград и в хода на, кметът Илко Стоянов направи коментар пред медиите, по отношение на протичащото се, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Той разяснява, че протичащото се пред зала " 22-ри Септември “ не е митинг на природозащитници, а на политически лицемери.

" Вече близо 10 дни нито един от протестиращите не се е качил до приюта, с цел да види какво се случва с кучетата. Ако мъничко някой беше в действителност угрижен за кучетата, щеше най-малко да е пристигнал, с цел да види какво се случва с тези кучета. Единственият, който отиде бях аз и естествено чиновниците, които се грижат за тези кучета. Лозунгите долу са политически. Непрекъснато се популяризират неистини. Целта е напълно друга. Всичко друго, само че не и угриженост за животните “, сподели кметът на Благоевград.

На въпрос, обвързван с това дали има възбрана природозащитници да посещават приюта, градоначалникът разяснява, че няма доброволци, които да не се били позволени до Общинския подслон.

" Те могат да споделят каквото си желаят. Пак споделям – те искрено лъжат. Искат да им се обърне внимание, с цел да си прокарват политическите неистини. Това се случва от време на време, през няколко месеца и в случай че забележите – участниците са едни и същи. Политически лица “, прибави Стоянов.

По време на брифинга бе подложен и още един въпрос, обвързван с това дали в действителност по-голяма част от протестиращите не са от София и дали в действителност не знаят къде тъкмо се намира приюта. Градоначалникът по тази тематика съобщи:

" Точно по този начин. Пак споделям, те даже не отиват да погледнат какво се случва с животните, а идват да стачкуват. Сега, обикновено е да има и един дребен % от хора, които фактически са загрижени за животните. Само, че те са длъжни да отидат до приюта и да видят какво става. Пак споделям кучетата са живи, грижим се за тях. Единственият, човек, който се поинтересува за кучетата, отвън чиновниците, съм аз “.

По думите на Стоянов в Община Благоевград има подадени над 700 сигнала за набези и ухапвания на жители от страна на бездомни кучета.

" Това, което желая да кажа за тези протестиращи долу, за тези лицемери е, че те предизвикват вноса на кучета, въпреки и индиректно. Те поддържат хора, които внасят кучета в Благоевград. Изобщо не може да приказваме за естествена популация, когато се внасят кучета от други обитаеми места ", уточни той.

Кметът на Благоевград разяснява и програмата за чипиране на домашните животни за предварителна защита против разпространяването на кучета.

" Аз това го споделям от дълго време, че би трябвало да се вземат законодателни ограничения и да има надзор върху хората, които изхвърлят кучета в нашия град. Половината от тези долу са същите, те ги изхвърлят. Затова споделям, че всичко се прави с политическа цел, за изнудване, както желаете го наречете. Това не са природозащитници. Вие видяхте – измежду тях има едни безконечни протестиращи, които носят плакати, един клеветник на полицията, който популяризира подправени сигнали. Така, че измежду няколко загрижени индивида се намират и такива, които са с користни цели “, акцентира кметът.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР