Министърът на иновациите и растежа посети завода за електрически компоненти

...
</TD
>Министърът на иновациите и растежа посети завода за електрически компоненти
Коментари Харесай

Голяма компания до Пловдив открива над 100 работни места

Министърът на нововъведенията и растежа посети завода за електрически съставни елементи на " Шнайдер Електрик " (Schneider Electric) в Пловдив, прочут като " Умната фабрика “. На среща с управлението на предприятието бяха разисквани бъдещите капиталови проекти на компанията.

" В момента сме в стадий на уголемение за заводa. Планираме и последващи вложения след настоящото уголемение “, обявиха от управлението.

Те прецизираха, че сега работят над 850 индивида, само че с новото уголемение компанията ще открие още над 100 работни места доникъде на 2023 година

" Внедряваме финален клас технологии и ново съоръжение. Над 70% от процесите ни са автоматизирани “, разяснява шефът на завода Мартин Йорданов и Мария Топчийска, шеф “Дигитализация и индустриална продуктивност ", клъстер H&D.

Министър Пулев поздрави мениджмънта на компания за това, че даже огромна част от процесите да са автоматизирани, те не престават да откриват нови работни места.

По време на срещата стана ясно, че разширението на Умната фабрика и нарастването на индустриалните мощности идват в отговор на по-голямото търсене и нараствания размер на поръчките към предприятието.

Министърът на нововъведенията акцентира, че единствено за последните няколко седмици за четвърти път е в Пловдив за разпространение на ограниченията в помощ на бизнеса по Плана за възобновяване и идните европрограми. " Правим мобилни приемни в регионалните градове в цялата страна “, добави той.

От своя страна шефът на фабриката сподели, че те са стартирали кариерно турне в 6 български града измежду младежите. " Всеки, който има предпочитание да се развива като машинен, промишлен, продуктов инженер, инженер по системата за качество или енергетика и резистентност, машинен оператор, монтажник и други, има опция да се срещне с екипа ни и да се запознаете с благоприятни условия за реализация в компанията “, прибавиха от " Шнайдер “. Уточниха, че са били в Стара Загора, Хасково, Габрово и Русе. Предстоят срещи в София на 29.10 и Пловдив на 30.10.

Припомняме, че във вторник, по време на визитата си в Тракия икономическа зона в Пловдив, министър Пулев разгласи, че друга компания влага 50 млн. лева в нов цех за електрически колела. Предвижда се разкриването на 330 нови работни места. По думите му, в развой на узаконяване от Българската организация за вложения в Пловдив и региона са 4 капиталови плана на обща стойност 42,5 млн. лева с капацитет да разкрият още 224 нови работни места.

Инвестициите са в произвеждане, а фирмите са от Турция, Швеция, Нидерландия и Австрия. А от началото на годината досега по Закона за поощряване на вложенията са сертифицирани шест плана в Пловдив и региона на обща стойност 229 млн. лева, които ще разкрият над 1500 нови работни места. Пет от плановете са в бранш произвеждане, а един е за депозиране и логистика.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР