Летният сезон наближава, а пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с

...
</TD
>Летният сезон наближава, а пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с
Коментари Харесай

Общински съветник пита областния управител за велоалеята към Сарафово

Летният сезон наближава, а пропадналата крайбрежна алея, свързваща Бургас с кв. " Сарафово “, продължава да бъде рискова. Проблемът стои към този момент няколко месеца и по нищо не проличава, че скоро ще бъде позволен. Това написа до регионалният шеф Пламен Янев общинският консултант Евелина Михалева.

" Компрометираният сектор е изключителна държавна благосъстоятелност и права върху неговото ръководство имате Вие в качеството си на регионален шеф на област Бургас.

Неколкократно Община Бургас е изпращала писма до Министерство на регионалното развитие, с оферти по какъв начин казусът да бъде отхвърлен, само че до решение по този начин и не се стига, а алеята продължава да се разрушава.

Депутатът от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев насочи съответно запитване по въпроса и до министъра на Регионалното развиване и благоустройството Андрей Цеков. Отговорът беше, че: " Община Бургас не има правата на възложител по смисъла на член 161 от Закон за устройство на територията върху засегнатите от капиталовата самодейност поземлени парцели, защото те са предоставени в ръководство на регионалния шеф “, написа Михалева.

" Има ли действително желание и воля казусът да бъде решен?  Като представител на страната какъв брой средства сте обезпечили за подсилване и възобновяване на велоалеята? Какви съответни стъпки са подхванати? Кога стартират строителните работи и в какъв период ще бъде приключен ремонтът? -Отговорите на тези въпроси дължите на жителите на Бургас, както и конкретика във връзка с осъществяването на главните Ви отговорности –да поддържате и стопанисвате парцела държавна благосъстоятелност, за който отговаряте “, безапелационна е тя.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР