Кметът се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Конфедерация

...
</TD
>Кметът се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Конфедерация
Коментари Харесай

Пенчо Милков към посланика на Швейцария: Русе е най-пострадалият град в България от оставането ни извън Шенген

Кметът се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Конфедерация Швейцария в България Н. Пр. Раймунд Фурер при визитата му в Русе. Във фокуса на диалозите бяха изведени тематики, свързани с развиването на града и района, капиталовата среда и смисъла му като гранична точка в подтекста на частичното приемане на страната ни в Шенген, оповестиха от Общината.

срещна швейцарския посланик с осъществените от локалната администрация планове през последните четири години, като изведе на напред във времето развиването на Летище Русе като основно за модернизиране на района. Беше разисквана също и нуждата от скорошно пълноправно приемане на България и по суша в шенгенското пространство, което ще докара до облекчение на трафика на границата при крайдунавския град.

" Русе е най-пострадалия град в България от решението страната ни да остане отвън Шенген. България и Румъния са страни членки на Европейския съюз, само че посред ни има гранична зона, като всеки ден големият трафик на тирове от Европа към Азия минава през България и огромна част от него е през Русе. Определено това визира естествената ни среда, качеството на въздуха и правото на здравословен живот на русенци ", акцентира.

По време на срещата Н. Пр. господин Фурер означи също и какъв брой огромно е смисъла на дългогодишните връзки сред Русе и Конфедерацията. Посланикът на Швейцария е на двудневно посещаване в града, като през вчерашния ден той и екипът му бяха посетители на закриването на Международния фестивал " Мартенски музикални дни ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР