Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна днес 10-членна делегация

...
</TD
>Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна днес 10-членна делегация
Коментари Харесай

Делегация от китайския град Ичун посети Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна през днешния ден 10-членна делегация от китайския град Ичун, отпред със заместник-кмета Фанг Янру, представители на разнообразни общински дирекции и спортни специалисти. Посещението е по отношение на семейството на Русе през 2025 година на Световното състезание по драконови лодки и желанието на двете общини да задълбочат връзките си в разнообразни сфери на активност.

" Първенството ще бъде продължение на културните и спортните връзки, които Русе има с китайската общественост. Това е още една опция освен за децата и младежите, само че и за всички жители. Радвам се, че тази наша концепция прераства в другарство, което да развиваме във времето “, показа кметът и акцентира признателността си към китайското посолство в България за съдействието в определяне на връзките сред двете общини.

Гостите споделиха удовлетворение от визитата в СУ " Васил Левски ", където се срещнаха с възпитаници, учещи китайската просвета и език. Днес те ще се срещнат и с възпитаниците на Спортен клуб по ушу " Калагия " към Общинския юношески дом и ще прегледат региона на Лесопарк " Липник “ и язовира, където след 2 години ще се организира международното състезание.

" Нашият град се намира на 10 хиляди километра от Русе, само че някак, посредством реката и лодките, се усещаме доста свързани с това място “, акцентира Фанг Янру.

Кметът Пенчо Милков означи, че гребането с драконови лодки дава неповторим късмет за спорт, отдих и развлечение на фамилии, другарски групи и сътрудници навън. Лодките са дълги 12 метра и събират 22-ма души - 20 от тях са гребци, един е лидерът начело, а откъм гърба е кормчията.

Гостите подчертаха, че за присъединяване в надпреварата е нужна постоянна подготовка. Те подариха на кмета на Русе учебник по драконови лодки, който ще бъде преведен от китайски и ще се употребява при подготовката на събитието в идващите месеци. В края на срещата бе подписана и декларация за желание за определяне на другарски връзки сред Русе и Ичун.

За да почерпят опит, представители на локалната администрация се включиха и в първия за България Фестивал на драконови лодки на езерото в Панчарево, проведен от Китайския културен център на 24 и 25 юни.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР