Кметът на Община Благоевград и ръководството на МБАЛ – Благоевград

...
</TD
>Кметът на Община Благоевград и ръководството на МБАЛ – Благоевград
Коментари Харесай

Слагат край на безплатното паркиране в МБАЛ – Благоевград и на привилегиите за паркиране в синята зона

Кметът на Община Благоевград и управлението на МБАЛ – Благоевград възнамеряват да се върне следения достъп за паркиране в лечебното заведение, стана ясно по време на днешната конференция на градоначалникът, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg .

" Започваме работа, дружно с МБАЛ – Благоевград, за поддръжка и облагородяване на парковите пространства. Малка, само че значима стъпка, с цел да не наподобява болничното заведение като концентрационен лагер. Започнахме изкърпването на дупките по алеите и улиците, които се намират в болничния парк. В графика на Общинско дружество " Чистота “ сме присъединили озеленяването и поддръжката на болничното заведение. Това въодушеви и управлението на болничното заведение, които предходната седмица направиха една страхотна доброволческа акция. Координирано с нас, по тази причина ние по-късно да изнесем отпадъците. Тази седмица всичко ще се изнесе, както и падналите и отрязани клони “, сподели още кметът на Благоевград.

По думите на Байкушев се планува също въвеждането на следен достъп на коли в болничния парк, като за задачата ще бъдат сложени бариери, най-вероятно на четири места.

" В момента вършим проучване на точките за достъп. Ще го създадем по този начин, както е във всички огромни лечебни заведения, които имат паркове. 15 или 30 минути ще е безплатното паркиране, тъй че да може да влезе такси или кола, да остави пациент, да може близки на пациент да влязат, да го оставят без да заплащат. В същото време достъпът до парка ще е заплатен за всички. Това ще е част от промяната за паркиране в Благоевград “, разяснява още градоначалникът.

Байкушев беше безапелационен, че оттук насетне платеното паркиране ще бъде платено за всички.

" Ще предложа унищожаване на всевъзможни привилегии, включително за управлението на общината. От ръководителя на " Паркиниги и гаражи “ бях запитан дали и моя номер би трябвало е в системата за синя зона, както е бил на предходния кмет, с цел да паркирам гратис. Моят отговор е, че всички трябва да си заплащат, отпред с кмета. Безплатното паркиране към този момент би трябвало да е лимитирано за хора, които имат потребност от това, за хора в неравностойно състояние “, добави кметът на Община Благоевград.

Той добави, че ползвайки уличната инфраструктура с колите си, ние я разрушавам, по тази причина в случай че желаеме да се поддържа добре, то би трябвало да се събират задоволително пари. Кметът Байкушев добави, че с промените се планува съкращаване на трафика в централна градска част, а от това би следвало да се усъвършенства качеството на въздух в Община Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР