Към обединение на усилията за разширяване на продължителността на морския

...
</TD
>Към обединение на усилията за разширяване на продължителността на морския
Коментари Харесай

Очакванията на местните власти в Бургаско са за силен финал на лято 2023

Към обединяване на напъните за разширение на продължителността на морския сезон прикани министърът на туризма кметовете на морските общини в област Бургас. “Имаме всички дадености, с цел да притеглим българските и задгранични туристи и отвън сезона. Част от богатата лятна стратегия, която оферирате, може да бъде продължена и през есента, а по този метод ще се привлекат различен вид туристи, които търсят прекарвания ".

Очакванията са туристическия сезон по Южното Черноморие да продължи до края на октомври, съобщи от своя страна кметът на Бургас.

12 % повече са декларираните полети тази година по отношение на 2022 година Ръстът на чартърите е с 13 на 100 повече. През септември са декларирани 2000 полета, което е с 22 % повече по отношение на същия интервал през предходната година. През октомври  се чакат 80 % повече туристи по отношение на 2022 година, а полетите към летище Бургас са 495, т.е. с 62 % повече.

“Очакванията са да приключим мощно сезона, стига сами да не го провалим, като слагаме акцент единствено на отрицателните вести ", съобщи. 

През тази година по Южното Черноморие има сериозен интерес от нови дестинации и се следи разбъркване на пластовете, добави Николов. Много добре се показват пазарите в Полша и Англия.

Ще бъдат премислени и опциите всяка една община да стопанисва по един обществен или общински плаж, каквото искане насочиха локалните управляващи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР