Към Адвокатска колегия - Пловдив отвори врати нов Регионален център

...
</TD
>Към Адвокатска колегия - Пловдив отвори врати нов Регионален център
Коментари Харесай

Адвокати от Пловдив ще дават безплатни консултации

Към Адвокатска гилдия - Пловдив отвори порти нов Регионален център за консултиране. Същият се намира в емблематичния дом " Васил Левски " на първия етаж, в стая №17А.

В него юристи от колегията ще дежурят на ротационен принцип и ще дават безвъзмездни правни съвещания на жертви на домашно принуждение и на лица с приходи, под прага на беднотия.

При нужда ще се приготвят документи за завеждане на каузи и ще се реализира и процесуално предствавителство. Центърът ще бъде изключително потребен за жертвите на домашно принуждение, защото със съдействието на юристите, потърпевшите лица ще получават от съда заповед за незабавна отбрана в границите на 24 часа. На интернет страницата на колегията ще бъдат обявявани дежурните за съответната седмицата адвокати.

Лентата беше прерязана от ръководителя на Адвокатска гилдия Пловдив Георги Баев и ръководителя на Националното бюро за правна помощ - госпожа Наталия Илиева.

Центърът е втори за Пловдивска област. Първият е открит в края на 2022 година в Асеновград и работи извънредно сполучливо за лицата, потърпевши от домашно принуждение.

На откриването участваха ръководителят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева, Елена Чернева-Маркова – зам. омбудсман на България, Жени Павлова – зам.кмет на Община Пловдив, – кмет на регион " Западен ", Гергана Гатова – зам.-кмет Район " Централен ", Иво Христев – зам.-кмет Район " Тракия, Марияна Шотева – ръководител Административен съд-Пловдив, Николинка Цветкова – зам. ръководител Окръжен съд Пловдив, Диляна Славова – зам. ръководител на Районен съд Пловдив и Даниела Дончева – Декан на юридически факултет на Пловдивския университет.

Телофонният номер на районния център за консултиране е 0886581153.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР