Жуналистът и общественик Пламен Асенов е починал внезапно. Тъжната вест

...
</TD
>Жуналистът и общественик Пламен Асенов е починал внезапно. Тъжната вест
Коментари Харесай

Внезапно си отиде Пламен Асенов

Жуналистът и държавник Пламен Асенов е умрял ненадейно. Тъжната новина оповестиха в обществените мрежи негови близки.

Асенов е роден в Пловдив през 1985. Работил е и за вестниците, " Демокрация “ и " Подкрепа “. От 1991 до 2005 е публицист в българската редакция на Военновъздушни сили. От 2007 е анализатор за българската редакция на радио SBS – Мелбърн, Австралия, а от 2013 и за уеб страницата Faktor.bg.

От 2012 е създател и водещ на поредицата " Великите европейци “ по БНР Радио – Пловдив, които имат и книжно издание.

През 2019 година създателят показа в Кърджали втората от своите книги, отдадени на забележителни персони. А единствено преди седмица в Пловдив беше премиерата на петия том.

" Отиде си една доста значима част от живота ми, от живота на фамилията ми – по-точно половината ми младост и задоволително значимо време от сегашното.

Пламен Асенов, създателят на " Великите европейци “, господин De Profundis, сътрудник на BBC и Австралийското национално радио, деятел на Атлантически съвет на България, поетът, с който осъмвахме в ония невероятни вечери на взаимната полуда.

В 14,31 се чухме последно. Оплака се, че някакъв шип е сковал врата му, а след това болката слизала и към ръката.

Целият ми ден е крив – споделих му.

Отвратителен и освен за мен, само че и за други хора край мен. Взех едно хапче, в този момент ще ми мине, бяха последните му думи.

Утре имахме за друго да приказваме, само че на следващия ден към този момент няма да се случи. Иван Тотев се оказа неприятния вестоносец, а планирахме тримата една друга безкрайност.

Всъщност - защо си говорехме през днешния ден - изпрати ми последния си коментар за De Profundis. 

Прощавай, толкоз недопито остана сред нас, толкоз неказани истини, толкоз се обичахме и наранявахме! ", написа неговият непосредствен другар Стойко Стоянов.

" Великите европейци " е поредност радио-портрети на значими фигури от европейската история, политика, просвета, изкуство, просвета, обществен живот. 

Тази образователно-развлекателна графа на журналиста Пламен Асенов и БНР - Радио " Пловдив
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР