Жест към туристическия бизнес у нас ще бъде възможността за

...
</TD
>Жест към туристическия бизнес у нас ще бъде възможността за
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Все още ушите ми не могат да свикнат на обръщението министър

Жест към туристическия бизнес у нас ще бъде опцията за бързо удължение на визите за непознати служащи. Това разгласи пред Българска национална телевизия служебният министър на туризма.

" Все още ушите ми не могат да свикнат на обръщението " министър ". Това е летящ старт, това е влизане една центрофуга от първата секунда. Няма време за акомодации, никой не те чака. Това е доста огромна отговорност и е обвързвана с решения и бързи дейности, показа той.

" Аз съм човек, който идва от бизнеса и първото нещо, което направих в първите дни на ръководството си, беше да се срещна с бизнеса. Казах им, че единствено преди 10 дни аз бях на тяхното място от другата страна, където за мен беше значимо да приказвам с държавните институции. Да кажа това, което имам да кажа за моята си работа, пък към този момент отговорността отива в институциите. В този ред на мисли с съвсем всички водещи асоциации се видяхме, изговорихме нещата. Най-силно усещане ми направи, че тези хора не пристигнаха да кажат: " Трябват ни пари ", даже тематиката за парите не беше поставена на масата. Те имаха доста съответни неща, доста съответни решения, които търсят, проблеми за които чакат развиване ", сподели Милошев.

" Ясно е, че аз съм длъжностен министър. Трябва да бъдем доста почтени и съответни в това нещо. Има доста явен времеви небосвод на ръководството на това държавно управление ", уточни Милошев и дефинира като хипотези и прогнози това, че служебното държавно управление може да стане постоянно.

" Най-доброто е на 9 юни да има постоянен кабинет, който да ръководи постоянно. Държавата би трябвало да се ръководи от постоянни държавни управления, които да носят своята отговорност. Служебният кабинет - първата задача е да провежда и организира почтени избори. Моята първа задача в министерството е посрещането на летния туристически сезон. Грубо казано и по оценка на министерството и по принцип летният туристически сезон съставлява 70% от туризма в България. Изключителна отговорност е това. Ролята на министъра и на министерството е готовността за посрещането на летния туристически сезон. Още другия месец отиваме на " турне " по морето. От Север на Юг и от Юг на Север. Разбира се не разходки по плажовете, а административни срещи ", сподели служебният министър на туризма.

" Като човек, който идва от медиите моля към всички медии - това е нашият туризъм. Няма потребност да го заливаме с апокалиптични прогнози. Ние имаме добър артикул, туристически артикул, ние имаме страхотни неща и места. Има дефицит на работна ръка, бизнесът си търси задгранични служащи, изключително от трети страни. Ето това е основният проблем, който сега извънредно доста се дискутира. Аз надълбоко имам вяра и декларирам - упованията са да имаме добър летен туристически сезон. Нека да погледнем нещата положително ", съобщи Милошев.

" Законът за изменение и допълнение на закона за чужденците в България е импортиран, входиран е в Народно събрание. Апелирам в дребното време, което остава на живот на това Народно заседание да бъде признат. Това, като го споделих асоциациите незабавно се раздвижиха за това. Готвят писмо до всички институции. Едно от главните неща е визовия режим на краткосрочните 90-дневни работни визи на чужденци от трети страни да се възобновява, когато служащите са на територията на България, а не да напущат страната. В момента има очакване от пазари като Непал, Киргистан, Индия - тази част от Азия ", сподели той.

" Още в четвъртък преди парламентарния надзор проведох една среща с представителите на Министерство на вътрешните работи, външни работи, Агенцията по заетостта, миграция. Важните основни институции. Искам да ви кажа и аз малко въодушевен от бизнеса, персонално отивам да си повеждам срещата. Казаха ми: " Господин министър, ние не сме бездушна администрация. Борим се доста ". Те имат съпричастност към всичко това. Има и правила, които са европейски, освен национални. Не може просто да се отворят тези граници, тъй като става законен миграционен канал. Трябва да имаме съзнанието за това. Друг значим аспект е, че не би трябвало да гледаме на това, като на някаква панацея. Да, има дефицит на работна ръка, само че той не би трябвало да трансформира пазара на труда в България. Защото първите, които би трябвало да имат право на труд в България, са българите. Не би трябвало задграничните служащи да изместват или да взимат работата на българите. Трябва да помогнем на бизнеса, само че да имаме това поради ", безапелационен бе служебният министър на туризма.

" Ние си имаме всичко. Трябва да погледнем туризма си с други очи, тъй като най-важния индивид в туристическия артикул, който се основава е екскурзианта. Цялото изпитание, и на бизнеса, и на страната, и на регулациите, и на законите, е този екскурзиант да пристигна и да види страната ни по метод, по който да занесе страстта си. Туризмът също е на пазара на страстите ", сподели Милошев.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР