Италианският преработвател на земеделски продукти, Микеле Санторели, представи пред кмета

...
</TD
>Италианският преработвател на земеделски продукти, Микеле Санторели, представи пред кмета
Коментари Харесай

Той има един от най-печелившите бизнеси в пловдивско и вече гледа към другите градове

Италианският преработвател на аграрни артикули, Микеле Санторели, показа пред кмета на община Ямбол, опция за партньорство сред локалните аграрни производители и фамилната му компания, която има един от най-големите фабрики за преправка на плодове в Европа, съобщи кореспондент на " Фокус " .

Санторели изрази интерес към взаимна работа с производители на череши, сини сливи и лешникови култури от района. Италианската компания обезпечава нужната експертиза и запаси за развиване на тези култури в региона.

Семейната компания е основана от дядото на Микеле Санторели през 1948 година Недостигът на череши в Италия, Испания и Франция е повода да потърсят пазар у нас през 1991 година Вече 32 години работят тук и са най-големият преработвател на череши в България.

Сътрудничеството, което предлага на локални производители, планува доставка на разсад, професионални агрономски услуги, разбор и усъвършенстване на почвите, както и образования за използване на най-хубави практики в развъждането на плодове, както и подписване на дълготраен контракт за изкупуване на продукцията.

Кметът на Ямбол акцентира, че самодейността би могла освен да усили производството и да увеличи качеството на локалната продукция, само че и да способства за икономическото развиване на района в целокупност.

Микеле Санторели изрази убеденост в триумфа на партньорството и опциите, които то открива за двете страни.

" Вярваме, че Ямбол и неговите аграрни производители разполагат с голям капацитет. С нашата поддръжка и опит, можем дружно да реализираме високи стандарти в производството и да отговорим на условията на все по-претенциозните пазари. “ Микеле живее в пловдивското село Катуница.

Италианецът е от религиозно католическо семейство и е надълбоко уверен, че вярата сплотява хората, а не ги разделя. Затова подкрепя построяването на православни храмове.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР