Г-н Тодоров, Вие сте разпознаваема личност от общинската администрация, но

...
</TD
>Г-н Тодоров, Вие сте разпознаваема личност от общинската администрация, но
Коментари Харесай

Тодор Тодоров: Общината да приключи бързо пробива Модър - Царевец, Западен се задъхва!

Г-н Тодоров, Вие сте разпознаваема персона от общинската администрация, само че в този момент сте претендент за кмет на регион " Западен “. Защо, какво Ви стимулира?

Роден съм преди 45 в гр. Пловдив, в р-н " Западен “, където пребивавам и до през днешния ден. Основното си обучение приключих тук, междинното в Техникума по хранително-вкусова индустрия, а висшето - в ПУ " Паисий Хилендарски “, правист съм с 15 год. стаж, като 12 от тях са като шеф на дирекция " Обществени поръчки “ в Община Пловдив. Живея и отглеждам децата си в регион " Западен “, обичам си квартала, обичам родния си град и считам, че за 12 години в общината получих познания и опит, с цел да работя за възстановяване средата за живот в нашия регион. Имам доста другари и съидейници тук, те ще ми оказват помощ с положителни хрумвания и подпомагане.

Ако бъдете определен за кмет на региона, кои са първите неща, с които ще се заемете?



Първо ще желая незабавна среща с кмета на Община Пловдив, с цел да му помогнем да завърши в доста къси периоди плана за подлез сред ул. “Царевец “ и ул. “Модър “ и другия значим за региона ни план – ремонтът на бул. “Хаджи Димитър “. Тези планове са предоставени и се управляват в Голяма община. Ще се срещна с издаденото позволение за градеж за ул. “Генерал Колев “ и ще упорствам пред Общински съвет-Пловдив финансиране за ремонта на тази улица да има още в бюджета за 2024 година.

Навсякъде в Пловдив съществува голям проблем с паркирането и трафика. Има го и във вашия регион, по какъв начин ще го разрешите?

Да, по този начин е. Сутрин мъчно се придвижвам с децата - както до учебното заведение, по този начин и до детската градина. Има голям брой паркирани по уличната мрежа коли, затрудняващи прекосяването. Ще потърся общински терени за обособяването на паркинги. Построяването на общински паркинг не е толкоз скъпа инвестиция, тя се изплаща във времето. Хората са склонни да си заплащат месечната такса, само че да са спокойни, че имат обезпечено паркомясто. Ще видя какво мислят хората в региона и какъв е резултатът от новопостроения многоетажен паркинг до комплекс " Корона “. Ако резултатите и отзивите са положителни, ще търсим благоприятни условия за построяването на втори подобен паркинг в региона.

В границите на " Западен “ е и местността " Терзиите “. Там хората нямат канализация, тръбопровод, улици. Ще извършите ли нещо и за тях?

Преди няколко дни обиколих пешком " Терзиите “. Наистина инфраструктура там липсва, хората сами са си създали асфалтиран път, който е непълен. Плащат си за насипване на улиците с трошляк, за отвесна планировка действително се оправят сами. Там има потребност от огромни вложения, които би трябвало да се създадат от общината и страната. Като за начало, ще настояваме за бързото напредване на идейния план за път през " Терзиите “ към кв. “Прослав “. Практиката демонстрира, че когато има прекрасен път до едно обитаемо място, всичко стартира да се случва по-бързо.

При представянето си анонсирахте, че ще работите за премахването на ЖП линията по протежението на бул. “Копривщица “, чието битие затруднява трафика по " Пещерско шосе “. Как тъкмо смятате да го извършите?

ЖП линията " Централна гара – Филипово “ е издигната през 1910 година Дълги години тя се явява западната граница на урбанизирания Пловдив. Към момента, НКЖИ и Министерството на превоза приготвят план за нова градска железница на Пловдив, включващ повди гане на ЖП линиите на бул. " Копривщица " и създаване на нов стоманен мост над река " Марица “, който ще стартира за се извършва през идващия управнически мандат. Активно ще подкрепяме реализацията на този основен за града план.

Липсата тук-там за приема на деца в ясли, детски градини и учебни заведения е общоградски, в случай че мога по този начин да се изразя, по какъв начин стоят нещата в регион " Западен “?

По данни от сътрудниците в ресори " Образование “ и " Здравеопазване “ в общината, в регион " Западен “ нещата не са толкоз трагични, както е в някои от останалите региони на Пловдив, само че въпреки всичко са налице. С сътрудниците от коалиция " Съединени за Пловдив “ сме обсъждали неведнъж потребността от създаване на ново учебно заведение в терена сред улиците " Ген. Никола Иванов “ и " Кръстьо Раковски “, което да поеме децата от новия квартал, оформил се сред " Пещерско шосе “ и бул. “Свобода “. Ще работим интензивно в тази тенденция. Районът има потребност и от нова детска градина и детска ясла, за което ще търсим финансиране: или през бюджета на Община Пловдив или през Оперативните стратегии на Европейски съюз.

Тодор Тодоров е претендент за кмет на регион " Западен “ от коалиция “Съединени за Пловдив ".

Роден на 24 април 1978 година в гр. Пловдив, фамилен, с две деца. Завършил е право в ПУ " Паисий Хилендарски “. Има 15 години стаж като правист в общинската администрация, със сериозен опит в изборното законодателство. Шест пъти е бил член на РИК Пловдив, два пъти ръководител на РИК - Пловдив. В момента е шеф на дирекция " Обществени поръчки “ в община Пловдив.

За всички претенденти на обединението можете да гласувате в номер 68 в бюлетинитата.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР