Фирмата изпълнител на строителството на стадион Христо Ботев пуска официално

...
</TD
>Фирмата изпълнител на строителството на стадион Христо Ботев пуска официално
Коментари Харесай

Ексклузивно: Филипов пуска официално писмо с искане за акт 10 за спиране на работата по Колежа

Фирмата реализатор на строителството на стадион " Христо Ботев " пуска публично писмо с искане за акт 10 за прекъсване на работата поради неосигурено финансиране за идващия стадий от строителството. Това заяви за Plovdiv24.bg притежателят на ПИМК. След диалог с кмета е станало ясно, че за възлагателното писмо ще би трябвало да се изчака до понеделник.

" Кметът ми се обади след комисията да отида при него, с цел да ме пита какво да вършим. Как какво да върша, единственият вид е да пусна акт 10, както се изисква по закон. Когато се спрат строително-монтажните работи, се пуска акт 10, другояче се нарушава законът. Длъжен съм да го направя ", уточни Филипов. 

Той ще входира публично писмо, че поради неосигурено финансиране на идващия стадий от строителството желае стартирането на акт 10 за краткотрайно прекъсване на дейностите. Акт 10 обаче би трябвало да бъде написан от възложителя в лицето на общината, разясни

Той не може да си изясни по какъв начин по този начин Комисията не знае отговорностите си, които са й вменени и трансферира цялата отговорност на кмета на общината.

" В точка 2 на решението на Общинския съвет е записано ясно и тъкмо, че тя сформира всички актове, протоколи, според контракта, по време на строителството, както и всички възлагателни писма. Задължение на Комисията, която е формирана със заповед на кмета и се ръководи от Тошко Тодоров, е да сформира възлагателното писмо ", добави Филипов.

Той не е бил поканен през днешния ден на съвещанието на Комисията, което е било намерено. Присъствал е ръководителят на плана, който е имал готовонст да дава отговор на всички въпроси, които му бъдат заложени по строителството на стадиона. Там обаче от самото начало се е говорило за това дали да има, или да няма възлагателно писмо.

уточни още, че на тази открита среща с комисията е присъствал  Борис Гиздаков, който от самото начало е желал отлагане на решение за възлагателното писмо. Той не е член на комисията и няма по какъв начин да въздейства на решенията й, счита Филипов.  Не може външни лица, които не носят никаква отговорност, да приказват и да въздействат на работата на комисията. 

За Гиздаков се знае, че е главният съперник на стадиона да се организира мачът Ботев - Левски, с което се изяснява опонирането му, сподели още.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР