Държавната администрация се раздува все повече, а това тормози хората

...
</TD
>Държавната администрация се раздува все повече, а това тормози хората
Коментари Харесай

Пепа Деведжиева, Синя България: Държавната администрация се раздува все повече, а това тормози хората и бизнеса

Държавната администрация се раздува от ден на ден, а това тормози хората и бизнеса. Това сподели Пепа Деведжиева от " Синя България ", която е на второ място в пловдивската листа за идните парламентарни избори:

" Политиците, управлявали страната ни в последните години, завоюваха доверието на хората с обещания за промени и промени, едно от които беше, че ще има съкращения в раздутата държавна администрация. Официалната статистика обаче сочи друго – щатовете в чиновническия уред освен не са намалели, а и са се нараснали.

Данните от отчет на държавното управление демонстрират, че през 2023 година за първи път на държавна работа са постъпили 5124 души, което е с 20% повече спрямо миналата година. Рекорден е броят на освободените държавни чиновници – 11 897 души, само че това се дължи на политическите чистки, а не на намаляването на чиновниците – след изгонването на назначените от предходната власт местата се заемат от фрагменти на новата.

Особено притеснително е, че едвам 30 на 100 от новите фрагменти са почнали работа след конкурс. Това води до основателните съмнения, че не се назначават хора, които да свършат дадена работа, а се набират гласоподаватели – ясно е, че всеки, уредил се на работа, ще гласоподава за партията, която го показала, а е прекомерно евентуално това да създадат и неговите близки. Резултатът е явен – все по-раздута и все по-некомпетентна администрация. Това тормози хората, на които се постанова да търсят административни услуги, и натоварва още повече финансово и тях, и бизнеса, тъй като заплатите на служителите идват от налозите.

Затова едно от главните послания на " Синя България " е, че частната предприемаческа самодейност би трябвало да се освободи от хомота на страната и да й се даде независимост. Крайно време е да се създадат смислени промени и България да излезе от задния двор на Европейския съюз. Това може да направи само  десен политически индивид, а същинската десница у нас е " Синя България ". Подкрепете ни, тъй като има смисъл! "

Купуването и продаването на гласове са закононарушения!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР