Една нова снимка на Мильо в Акция Фото Пловдив възбуди

...
</TD
>Една нова снимка на Мильо в Акция Фото Пловдив възбуди
Коментари Харесай

Факти за Мильо от Пловдив, които не са споменавани

Една нова фотография на Мильо в Акция Фото Пловдив възбуди нов интерес към тази митологична персона. Става дума за Михаил Тодоров, прочут и като Мильо Лудия, чиято бронзова фигура на стълбите на Каменица е един от най-сниманите от туристи обекти под тепетата. Снимката е на Димитър Чаов и е правена в фамозното в точния момент фото против кино " Балкан ".

Николай Рачев, който е родственик на Мильо, изрично оспори мнението, че Мильо е бил измъчван непрекъснато от вуйчо си, при който е живял на улица " Теодосий Търновски “.

Вуйчото е бил шеф на митническо бюро и е бил интелигентнен човек. Не е оставял Мильо толкоз гладен, че да обикаля комшиите – както разказваше майката на Томито Спространов на времето.

Мильо в действителност е бил доста набожен и постоянно е бил виждан в църкви и на гробищата.

Нещо, което никой до момента никой не е споменавал . По време на Есенния панаир Мильо е бил " откомандирован “ някъде - дружно с джебчиите и проститутките. Някой е бил решил, че грози града. Досега бях чувал за такива акции единствено в Северна Корея. Не се знае къде е било заточението на Мильо и кой се е грижил за него, само че се е прибирал след Панаира очевидно поправен и в положително въодушевление. Явно е попадал на положителни хора.

Господин Рачев оспорва и разказите, че Мильо е бил открит заледен в стаичката, където е живеел. В тази стая в никакъв случай не е имало печка в действителност, само че друга е повода за гибелта съгласно аутопсията – инфаркт.

И нещо ново и значимо – Мильо има гроб и той се пази. Е, в напълно неприятно положение.

Дали не би могло положителни хора да възстановят гроба?

Ако това направи един претендент на идните избори, примерно, той ще завоюва сигурно благосклонностите на старите пловдивчани.

В разискването на новата информация в предаване на ПОТВ на Евгени Тодоров още веднъж стартира спор за това до каква степен действителни са слуховете за впечатляващото мъжко достолепие на именития пловдивчанин. Но това е друга тематика...

Може би е по-добре легендата да остане.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР