Децата от бургаския квартал Горно Езерово“ вече имат чисто нова

...
</TD
>Децата от бургаския квартал Горно Езерово“ вече имат чисто нова
Коментари Харесай

Отлични новини за жителите на Горно Езерово

Децата от бургаския квартал " Горно Езерово “ към този момент имат чисто нова и просторна детска градина. Модерната постройка, която отвори публично порти през днешния ден, се намира на улица " Явор “ и е филиал на ДГ " Синчец “. Новата градина има потенциал за 2 култивиран групи или над 50 деца, което е повече от броя на децата в квартала, оповестиха от Община Бургас.

На събитието участваха заместник-кметът обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики на Бургас, ръководителят на Общински съвет Бургас проф Севдалина Турманова, шефът на ДГ " Синчец “ Стефка Желязкова, доста родители и деца от квартала.

" Горно Езерово “ бе от последните бургаски квартали с неосъвременена детска просветителна инфраструктура. Досега част от децата от квартала се отглеждаха в остаряла едноетажна сграда, служила за потребностите на земеделската кооперация в квартала, която още преди десетилетия бе пригодена да извършва функционалностите на детска градина. Капацитетът е извънредно непълен да обхване всички малчугани и по тази причина в нея имаше една градинска група от 21 деца, а останалите се транспортираха до прилежащите детски заведения в ж.к. " Меден рудник “.

По време на откриването заместник-кметът по обучение връчи икона и признателен адрес от името на кмета Димитър Николов на земеделския производител Янчо Проданов за предоставената постройка на земеделската кооперация, в която до момента се обитаваше детската градина.

Новата детска градина е на два етажа с физкултурен салон, асансьор, лична кухня. Всеки етаж разполага с дневни, спални пространства и съблекални за всяка градинска група, физкултурен салон, медицински кабинет и кабинети по ползи - музика, изобразително изкуство и езиково образование. Детското заведение има и обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние.

На двора са построени две детски площадки, които разполагат с сложно детско съоръжение, включващо пързалки, катерушки и футболно игрище за деца. Под тях е положена ударопоглъщаща настилка за сигурност на играещите деца.

Изграждането на детската градина в " Горно Езерово “ е част от напъните на Община Бургас в последните 15 години за цялостна рационализация и възобновяване на просветителната инфраструктура в града, кварталите и съставните селища. Само преди месец Община Бургас откри още една чисто нова детска градина в ж.к. " Братя Миладинови “ и сега строи трети корпус на ДГ " Надежда “ в ж.к. " Меден рудник “. В планова подготвеност и чакащи финансиране са други две детски градини – ДГ " Ален Мак “ в кв. " Сарафово “ и втори корпус на ДГ " Пинокио “ в ж.к. " Меден рудник “.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР