Бургаското училище Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от

...
</TD
>Бургаското училище Найден Геров“ отбелязва тази седмица 97 години от
Коментари Харесай

Бургаското училище Найден Геров празнува 97 години от своето създаване

Бургаското учебно заведение " Найден Геров “ отбелязва тази седмица 97 години от своето основаване. Днес, в Актовата зала на образователното заведение възпитаниците му демонстрираха, че с изключение на доста познания, имат и редица гении.

Със театър с историята на учебното заведение и мултимедийна презентация за случвалото се през годините в него, децата зарадваха своите посетители, измежду които бе и кметът на Бургас Димитър Николов, който честити празника на учителите, родителите и учениците.

" Прави ми усещане, че доста възпитаници с награди от разнообразни надпревари в града и района, са от учебно заведение " Найден Геров “. Виждам и какъв брой доста гении има тук. Това значи, че в учебното заведение се възпитават и образоват доста знаещи, будни и можещи деца. Но те не могат да реализират това независимо. Зад тях стоят десетки часове труд на техните преподаватели, тъй че огромен реверанс и пред тях за положителните достижения, които постигате “, съобщи кметът Димитър Николов по време на тържеството в ОУ " Найден Геров “.

Кметът добави още, че ще продължи да поддържа развиването на учебното заведение, а през това лято до новото футболно игрище на ОУ " Найден Геров “ Общината ще построи и нова спортна площадка с изкуствени настилки, с цел да има къде децата да спортуват и играят.

Тържествата във връзка годишнината бяха открити от шефа на учебното заведение Лазар Налбантов. Те започнаха още в понеделник с показване на специфичното празнично издание на учебния вестник – " Училищникъ “. Във вторник се организира самодейността " Да напълним сърцето на Пинокио с капачки “, която бе с хазаин детска градина " Пинокио “, и награждаване на медалистите от интернационалното математическо съревнование " Математика без граници “.

Празникът на ОУ " Найден Геров “ ще продължи и в четвъртък от 13:30 часа още веднъж в Актова зала, където ще бъде открита Математическа викторина и галерия " Великите математици “ с присъединяване на възпитаници от четвъртите класове и от 5а клас. От 12:00 часа във фоайето ще бъде показана креативна работилница " Майсторете ръчички “ с присъединяване на учениците от 2б и 2г клас.

В петък тържествата завършват с креативна работилница " Майсторете ръчички “ с учениците от 2а и 2в клас, а от 08:00 до 15:30 часа ще се състои Ден на отворени врата за родители на бъдещи първокласници, които ще могат да прегледат учебната постройка и да се срещнат с учителите. След това в учебния двор на щандове с направени училищен планове ще бъде показана галерия на образователните предмети през погледа на учениците от прогимназиален стадий по история, естествени науки, математика, технологии, изобразително изкуство.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР