Брезовско шосе ще бъде пуснато за движение преди коледните празници.

...
</TD
>Брезовско шосе ще бъде пуснато за движение преди коледните празници.
Коментари Харесай

Нова изненада: Първо пускат Брезовско шосе, напролет пак го затварят

" Брезовско шосе " ще бъде пуснато за придвижване преди коледните празници. Пътят ще се засипе и колите ще могат да минават по улицата. Проходимостта ще остане до идната пролет, когато археолозите ще продължат работа на селищната могила Яса тепе 1, предава Plovdiv24.bg .

" Спираме работа за зимния сезон, тъй като не можем да работим. Друг път завършваме през януари, само че беше изсъхнало, а в този момент доста рано паднаха дъждове и сняг. Ще продължим следващата година, когато времето разрешава " - сподели Десислава Давидова, началник на археологическите изследвания. 

Археологията няма да се засипва, а единствено секторите, които са довършени. За изследване остават 105 метра, от които 50 метра са доста сложни. Там културният слой доближава до 5,5 метра. Самият ров е с размери пет на четири и половина метра. 

На обекта работят два екипа, само че вторият се е присъединил доста късно - чак през октомври. Плановете са през пролетта, още при продължение на изследванията, на терена да бъдат по едно и също време и двата екипа, с цел да може да се работи по-бързо. Давидова допуска, че археологическото изследване ще продължи към 5-6 месеца. Това значи, че в случай че се възобновят дейностите пред април, приключването се обрисува да е към октомври следващата година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР