Тази война ще промени хода на историята. Блицкригът на Путин

...
Тази война ще промени хода на историята. Блицкригът на Путин
Коментари Харесай

Как Путин загуби тази голяма война. Още в самото ѝ начало.


Тази война ще промени хода на историята. Блицкригът на Путин просто не се състоя. Той загуби тази огромна война. Може да опожарява и да разстрелва, само че няма да убие духа на Украйна, написа Н. Руденко в прочувствен коментар.

Блицкригът против Украйна, замислeн от Путин, не се състоя. Русия се сблъска с. В Кремъл очевидно не допускаха, че раздуханата от Путин война за Украйна ще се трансформира в национална. В Украйна посрещат съветските агресори с срещуположен огън – стреля освен украинската войска, стрелят даже най-обикновени жители. Едва ли не за пръв път в цялата нова история на страната ние виждаме украинците обединени против един външен зложелател.

Два дни преди нахлуването на съветските войски в Украйна псевдоисторикът Путин за следващ път повтори налудничавата догадка, че украинците били измислени от граф Потоцки, а украинската страна бил основал Владимир Ленин. Според мен Путин много се е изненадал, когато още през първия ден от широкомащабната война, която той персонално разпали, стотици хиляди украински доброволци сграбчиха оръжието, с цел да защитят страната си. Да, да и да! Именно в тази страна, която в съзнанието на Путин въобще не съществува. И точно тези украинци, които съгласно съветския лидер някой си там бил основал изкуствено.

Той ненавижда нашето свободолюбие

Лично. Сигурен съм в едно: той ни ненавижда и таман заради това ни убива. Обсипва градовете ни със снаряди и с крилати балистични ракети, унищожава с танкове нашата инфраструктура и обитаемоте ни места. А, да не не помни: и споделя, че сме нацисти. Но в действителност просто ненавижда нашето свободолюбие, нашето предпочитание да бъдем самостоятелни и да живеем в цивилизован свят – допустимо най-далеч от съветските орки. През 2014 година Путин се уплаши от Майдана в Киев, през днешния ден обаче го получава в цяла Украйна.
Редакцията предлага
Лоша смешка изигра на Путин неговото лично изказване, че украинци няма. И той изгуби тази огромна война още в самото ѝ начало. Защото въобще не беше забелязал, че от 2014 година насам в Украйна е израснало цяло ново потомство младежи, които са подготвени да пожертват живота си за своята страна, за свободата и независимостта. И това потомство не можеш да го подплашиш току-тъй. То умее да води война против тези, които влизат в Украйна с балистични ракети и с танкове.

Путин стартира огромната си война с обещанието да тури завършек на. За основен украински нацист съветският началник „ разгласи “ не другиго, а евреина Зеленски. И това не е анекдот, а действителност. Тъкмо от „ гнета “ на шестия украински президент Путин сега бърза „ да освободи “ жителите на страната, като им взривява мостовете, като обстрелва с артилерия жилищните им квартали и даже детските им градини и като убива мирни жители.

Путин уточни Зеленски като своя централна цел и по този метод го принуди внезапно да промени реториката си. Володимир Зеленски от самото начало искаше да бъде президент на мира, само че вместо това му се наложи да се трансформира в един съдбоносен и целенасочен президент на войната. Той отхвърли западните оферти да напусне родината си, когато съветската войска потегли към Киев. А по-късно даже най-упоритите съперници на Зеленски в Украйна се принудиха да признаят: този човек си е на мястото.

За 5 дни и я поведе към победа. Неговите думи и каузи сплотиха народа. Та както и да приключи сегашната война на Русия против Украйна, Володимир Александрович вечно ще влезе в историята като президентът, който одобри хвърлената военна ръкавица от една всред най-силните армии в света.

Украинците са единни

Днес всички украинци са единомислещи: там, където се разгръща прословутият „ съветски свят “, там има единствено войни, съсипия, убити мирни хора, мизерия и несвобода. Това сега го мислят водачите на разнообразни по идеология партии, това го мислят олигарсите, това го мислят корумпираните и борците против корупцията. Проруски партии, политици и медии след тази война в Украйна няма да има. А това също е лъч вяра за бъдещето на тази страна.

Днес целия свят вижда сплотеността, която показва украинският народ. А това значи, че след войната пред Украйна се откриват големи вероятности – както стопански, по този начин и политически. Та нали всички видяха по какъв начин украинците се борят за своята страна! Как съумяват да се обединят пред лицето на опасността.

Освен това войната, която Путин стовари върху Украйна, трансформира хода на историята освен в Украйна, само че и в целия свят. И в сегашните сложни дни би трябвало да помним едно: Путин изгуби войната в Украйна. Той може да опожарява градове и села, може да разстрелва мирни хора, само че няма да успее да убие духа на една 40-милионна страна и на украинската нация.



Вижте и това видео на Дъждовни води:
През сълзи: " Оставихме баща в Киев. Той ще оказва помощ на нашите герои. "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР