Тази вечер в Стара Загора беше официално открито тазгодишното издание

...
Тази вечер в Стара Загора беше официално открито тазгодишното издание
Коментари Харесай

За трети път Стара Загора се превърна в студентска спортна столица

Тази вечер в Стара Загора беше публично намерено тазгодишното издание на Националната спортна универсиада за 2023 година. По време на нея ще бъдат излъчени първенците по 13 типа спорт. Участие вземат повече от 1200 студенти от 25 български университета.

“Радвам се, че още веднъж сме тук на този площад пред община Стара Загора. За трети път след провеждането на Национално спортна универсиада през 2017 и 2021 година още веднъж сме домакини на това прелестно събитие. “, сподели по време на откриването заместник-кметът Красимира Чахова. Тя добави, че Стара Загора става желано място за провеждането на спортното събитие, което ще продължи до 13 май.

Поздрави към присъстващите насочи и ректорът на Тракийски университет проф. Добри Ярков. „ Това, което се случва в Стара Загора не е инцидентно. Това е резултат от взаимната работа на община Стара Загора и Тракийски университет, които работят в една посока като един организъм. Кметът Живко Тодоров и аз като ректор, дружно с ректорското управление поддържаме спорта с цялото си сърце и душа “, сподели още той.

Както Българска телеграфна агенция писа в съвсем всички спортни зали и спортни уреди на територията на общината ще се организират надпревари. Сред тях са стадион „ Берое “, спортна зала (сп) „ Иван Вазов “, сп „ Стара Загора “, сп „ Берое “, а спортното насочване ще се организира на Старозагорските бани.

Официалните посетители получиха почетни знаци на Национална спортна универсиада 2023. А символичното знаме на универсиадата беше предадено от предходните домакини от Университета за национално и международно стопанство на ректора на Тракийски университет.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР