Тази вечер в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата

...
Тази вечер в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата
Коментари Харесай

"Аполония" почва днес в Созопол, над 50 събития са включени в програмата на фестивала

Тази вечер в Созопол ще бъдат открити Празниците на изкуствата „ Аполония “. В Амфитеатъра на Града на спасението международно известният камерен отбор „ Софийски солисти “, който тази година празнува своята 60-годишнина, ще даде начало на фестивала, който за втора поредна година ще се организира напълно навън.

Събитието ще продължи до 6 септември.

Аполония “ още веднъж показва достиженията на българските създатели в 37-ото издание на Празниците на изкуствата, което се открива довечера в Созопол.

" Над 50 събития са включени в програмата на фестивала. Те още веднъж съчетават всички изкуства ", сподели артистичният шеф на „ Аполония “ Маргарита Димитрова.

„ Имаме една прелестна галерия на двора на художествената изложба, по-късно има повече от 10 представяния на създатели с новите им книги, имаме два майсторски класа, които ще проведем – на Александрина Пендачанска и на Георги Господинов “.

Десет литературни представяния, част от тях министър председатели, над 20 концерта с класическа музика, поп и джаз, четири театрални моноспектакъла и 10 български кино лентата ще бъдат показани в дните на фестивала.

Аполония “ е знак на Созопол ", сподели кметът Тихомир Янакиев.

„ Един фестивал с обичаи, който последните десетилетия сме привикнали да отъждествяваме с града и противоположното – градът с фестивала. Така че мога да кажа, че Созопол и „ Аполония “ живеят в една прелестна симбиоза “, добави той.

Фестивалът ще се организира на три открити подиуми – в амфитеатъра, лятното кино и в двора на художествената изложба. Ще има и билети за правостоящи, с цел да се спазят  отстоянията за публиката.

Пред амфитеатъра ще бъде открит и имунизационен пункт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР