Тази вечер в резиденция Евксиноград край Варна ще се състои

...
Тази вечер в резиденция Евксиноград край Варна ще се състои
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС се срещат с Ердоган във Варна днес

Тази вечер в резиденция Евксиноград край Варна ще се състои срещата ЕС-Турция, заяви Съветът на Европейски Съюз.

В срещата ще вземат участие ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер Жан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9... към профила, президентът на Турция Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила и българският министър председател Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила.

Работната вечеря ще даде опция за разискване на въпроси от съвместен интерес и последните събития в Турция, в това число в региона на върховенството на закона и главните свободи, се показва в известието, представено от Българска телеграфна агенция. Предвижда се събеседниците да обсъдят по какъв начин връзките ЕС-Турция могат да напреднат, на основата на взаимното почитание и общите ползи.

Последната среща ЕС-Турция се състоя на 25 май предходната година в Брюксел. Няколко месеца по-късно Европейският съвет разиска връзките с Анкара, като изрази решителност за съдействие в региона на миграцията. Европейска комисия получи задачата да оцени нуждата от ограничение на предприсъединителните фондове за Турция.

Преди седмица комисията предложи съглашението за миграцията с турската страна да се резервира и за него да бъдат обезпечени още три милиарда евро. Тези средства са планувани в помощ за подслоняването на 1,2 милиона сирийски бежанци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР