Тази вечер в Италия - в 20 часа местно време,

...
Тази вечер в Италия - в 20 часа местно време,
Коментари Харесай

Протест в Италия: Палацо Векио и замъка „Сфорцеско” остават на тъмно тази вечер

Тази вечер в Италия - в 20 часа локално време, осветлението на алегорични обекти във всички огромни градове и в доста дребни обитаеми места, ще бъде изгасено. Акцията е израз на митинг против високите цени на тока.

Протеста е по самодейността на ANCI - Асоциацията на италианските общини, която сплотява 8000 селища.

Цели да обърне внимание на държавното управление, че семейства, компании, фабриките, превоза и общинското обслужване, заплащат към този момент сметки за електрическа енергия с покачване от 55%, а тази за газа - с над 42%, което е пагубно за тях.

Президентът на Асоциацията Антонио Декаро сподели, че митингът е алегоричен, само че от огромно значение, тъй като визира всички. Той посочи, че в бюджетите на общините цената на силата възлиза на към милиард и осемстотин милиона евро и предстоящото нарастване от 30%  ще го утежни, което би довело до редуциране на съществени услуги, като се стартира с публичното осветяване.

Тази вечер за към час в Рим ще бъдат загасени светлините на основния площад „ Кампидолио ”, във Флоренция на „ Палацо Векио, в Милано също на двореца „ Марино ” и на замъка „ Сфорцеско ”.

Така ще бъде в Торино, Пиза, Болоня, Кампобасо и във всички останали огромни, по-малки градове и селища в Италия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР