Тази вечер в 21:45 започва реваншът между Рома и Ливърпул

...
Тази вечер в 21:45 започва реваншът между Рома и Ливърпул
Коментари Харесай

Рома се нуждае от ново чудо, за да спре похода на Ливърпул към финала

Тази вечер в 21:45 стартира реваншът сред Рома и Ливърпул от 1/2-финала в Шампионската лига. В първия мач англичаните записаха гръмка победа с 5:2 и към този момент са с единия крайник на финала. Рома обаче един път към този момент направи поврат, губейки с три гола след първия мач. " Вълците " надиграха с 3:0 Барселона на 1/4 финала, откакто бяха изгубили с 1:4 в каталунската столица. Сега те се надяват да повторят същия героизъм и против мърсисайдци.

Това ще е 7-ият конфликт сред тези два тима в Европа. Досега Ливърпул господства съществено над италианския си противник с 3 победи, 2 равенства и единствено 1 загуба. Най-запомнящият се дуел посред им е на финала на Купата на европейските първенци (КЕШ) през1984 година, когато англичаните побеждават след осъществяване на дузпи.

Голямото преимущество на Рома през днешния ден е, че отборът се показва доста мощно като хазаин на своя " Олимпико " в Шампионската лига досега. " Вълците " към момента не са позволили гол на собствен терен в 5 изиграни мача и се надяват тази наклонност да продължи и през днешния ден. Това ще е доста значимо изискване, в случай че италианците желаят да имат действителни очаквания за поврат.

От друга страна обаче Ливърпул няма загуба в 15 следващи мача в Шампионската лига. Англичаните са уверени, че солидната им преднина от първата среща ще им бъде задоволителна да продължат към финала. Още повече, че те към този момент имат едно мислено от слуилото се с Барселона на 1/4-финала и ще опитат да не позволен същите неточности като каталунците.

Днешният мач ще е самобитно завръщане на Мохамед Сaлах на " Олимпико ", където той изкара два сезона с екипа на Рома, преди да бъде продаден на Ливърпул. Именно той бе звездата в първия мач сред двата отбора на " Анфийлд ", като означи два гола и асистира за още два. Въпреки това се чака дой да бъде посрещнат сносно от локалните последователи.

Треньорът на домакините Еузебио Ди Франческо не може да употребява в този мач контузения Диего Пероти. Кевин Строотман също има контузия и ще бъде до последно под въпрос за мача. В лазарета са и трайно контузените Рик Карсдроп и Грегоар Дефрел.

В същото време Юрген Клоп има много повече главоболия към състава. Алекс Окслейд-Чембърлейн е навън до края на сезона. С травми са още Адам Лалана, Емре Джан и Жоел Матип. Садио Мане също е под въпрос за дуела. През уикенда леки контузии получиха още Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес и Джордан Хендерсън, само че мениджърът Клоп разгласи, че те ще бъдат подготвени за игра за днешния мач.

Шампионска лига, 1/2-финал, реванш:

РОМА - ЛИВЪРПУЛ (в първия мач 2:5)

Вероятни сформира:

РОМА: Алисон, Фасио, Манолас, Жезус, Коларов, Флоренци, Наинголан, Де Роси, Гоналон, Юндер, Джеко,

ЛИВЪРПУЛ: Кариус, Арнолд, Ловрен, Ван Дайк, Робъртс, Милнър, Хендерсън, Вайналдум, Мане, Фирмино, Салах

Стадион: " Олимпико ", Рим
Съдия: Дамир Скомина (Словения)
Начало: 21:45 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Шампионска Лига 1/2 кръг, сряда 2 май  Рома 21:45предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР