Тази вечер ще се изиграят първите мачове от полуфиналните сблъсъци

...
Тази вечер ще се изиграят първите мачове от полуфиналните сблъсъци
Коментари Харесай

Ювентус и Рома изглеждат устремени към финала, но Севиля и Байер показаха, че могат да поднасят изненади

Тази вечер ще се изиграят първите мачове от полуфиналните конфликти в Лига Европа. В първият от тях европейския гранд Ювентус ще срещне един от най-титулуваните и трансформирали се в емблематични за шампионата отбори - Севиля. 

“Старата госпожа ” постави завършек на неприятната си форма в последно време с триумф с 2:0 над Аталанта през уикенда, с което направи нова крачка към реализиране на главната цел за сезона, а точно класиране в зона Шампионска лига. Отборът на Макс Алегри изигра някои не до там блестящи дуели в Лига Европа през този сезон, само че към момента е непобеден. Играчите на Ювентус демонстрираха доста постоянна игра в защита, която им оказа помощ да се промъкнат до тази фаза на шампионата, а в този момент сигурно ще желаят да създадат още една крачка към трофея.

Севиля също прави неуверен сезон, въпреки андалусииците да стабилизираха резултатите си след идването отпред на отбора на Хосе Луис Мендилибар, като имат единствено една загуба в последните си пет дуела. 62-годишният експерт направи своя дебют в Лига Европа в конфликтите с Манчестър Юнайтед на 1/4-финалите, когато Севиля реализира безапелационен триумф, която даже по думите на Мендилибар е бил “изненадващ ”. Наставникът разказа Юве като “по-силен ” и огромно предизвикателство от англичаните.

В другата среща Рома ще се изправи против Байер (Леверкузен). “Вълците ”, които през предходната година победиха в третия шампионат на УЕФА Лига на конференциите, в този момент са отправили взор с вяра към нов триумф в Европа под управлението на Жозе Моуриньо. За Рома това е и най-прекия път към присъединяване в европейските шампионати през идната акция, защото изявите на домашна сцена не са, каквито биха желали. Въпреки това Моуриньо съобщи, че е “оптимист ” за дуела, въпреки да призна, че в играчите му има насъбрана сериозна отмалялост заради напрегнатия график и многото мачове.

Байер също ще желае да доближи до първи край в европейските шампионати от 2002 година, когато изгубиха от Реал Мадрид в мача за трофея в Шампионската лига. Наставникът на тима Чаби Алонсо прикани своите футболисти на вършат месец май “незабравим ”. “Аспирините ” ще търсят първа победа в историята си на италианска земя, като досега имат едно тъждество и пет загуби. 

Играчите на Байер показват постоянна игра в отбрана напоследък, въпреки че позволиха домакинска загуба през уикенда от Кьолн. Въпреки това те не бяха допускали попадение в предходните четири мача и ще се опитат да се върнат към тази си форма на “Олимпико ”, където ще търсят добър резултат, който да ги сложи в преференциална позиция за реванша в Германия.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР