Тази вечер ще бъдат открити изложбите от 25-ото Габровско биенале

...
Тази вечер ще бъдат открити изложбите от 25-ото Габровско биенале
Коментари Харесай

Откриват изложбите от 25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството

Тази вечер ще бъдат открити изложбите от 25-ото Габровско биенале на хумора и сатирата в изкуството. Представянето на творбите на създатели от целия свят е част от фестивалната стратегия в столицата на смеха.

Габровското биенале на хумора и сатирата в изкуството е един от най-големите и остарели конгреси за образно изкуство в България. Тазгодишното му юбилейно издание е отдадено на екологията и сплотява подигравка и модерно изкуство в една тематика: " Икономия на средствата ".

Тази вечер пред публиката ще бъдат показани 120 произведения, определени за присъединяване от интернационалното жури измежду 1100 художници от 77 страни. Ще станат ясни и носителите на огромната премия " Златен Езоп " в двата конкурсни раздела.

От хумора и сатирата в изкуството на следващия ден габровският фестивал ще продължи с най-дългоочакваното от локалните поданици събитие – карнавала на смеха.

Шествието сплотява 64 сюжетни картини. Акцент в него обичайно е политическата ирония. Зрителите ще се забавляват и на емблематични епизоди от родната житейска реалност. Както всякога, шегаджиите ще отрежат ритуално опашката на габровската котка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР