Тази вечер разговарях по телефона с моя голям приятел и

...
Тази вечер разговарях по телефона с моя голям приятел и
Коментари Харесай

Борисов търси подкрепа от Орбан за падане ветото ни за Шенген

Тази вечер разговарях по телефона с моя огромен другар и сътрудник Виктор Орбан. Двамата обсъдихме основното за страната ни приемане в Шенген.

Това написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Ето какво написа още лидерът на ГЕРБ:

Уверих унгарския министър председател още един път, че България дава отговор на всички условия за влизане в шенгенското пространство. Припомних му и общата ни ревизия по българо-турската граница, по време на която той персонално се увери, че пазим външната граница по всички стандарти на Шенген.

 

Припомних и заключенията на Европейската комисия и Европейския парламент, че България е изпълнила всички критерии за участие по суша, въздух и море в общото пространство.

Информирах Виктор Орбан и за постигнатия консенсус с водачите на партиите, които поддържат държавното управление и конституционната промяна, за премахването на спомагателната такса върху преноса на газ.

В края на диалога с Орбан подчертахме още един път извънредно другарските връзки сред нашите два народа. Обединихме се и към извода, че всички разлики могат да се преодоляват с разговор и взаимно доверие, както сме го правили дружно години наред.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР