Тази вечер официално ще бъдат представени културата, религиите и традициите

...
Тази вечер официално ще бъдат представени културата, религиите и традициите
Коментари Харесай

Представят културно-историческото наследство на каракачаните в Сливен

Тази вечер публично ще бъдат показани културата, религиите и традициите на каракачанската общественост в Сливен. Събитието се провежда от Община Сливен в партньорство с Федерация на културно-просветните сдружения на каракачаните в България. Започва в 17.30 часа във фоайето на зала „ Сливен “.

Основната цел е да запази и разпространява културното завещание на Сливен посредством възобновяване на пространствата за излагане на културни полезности и възстановяване ръководството на културните институти. Партньори са Регионален исторически музей „ Д-р Симеон Табаков “, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ и Федерация на културно-просветно сдружение на каракачаните в България.

Събитието се реализира в границите на проект„ Наследството на Сливен – пленяващо и многолико “ по Програма РЗ14 „ Културно предприемачество, завещание и съдействие “, резултат 1 „ Подобряване ръководството на културното завещание “, Подрезултат 1.1 „ Културно завещание, показано в ревитализирани, реставрирани и реновирани места “. Изпълнява се с финансовата поддръжка на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година

По този план през септември Общината показа еврейското културно завещание в Сливен. Предстои сливенци да се срещнат с културата, традициите и бита на българите, турската, ромската и арменската общности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР