Тази вечер гост във Вечерното шоу на Слави Трифонов беше

...
Тази вечер гост във Вечерното шоу на Слави Трифонов беше
Коментари Харесай

Генка Шикерова: Частна фирма спечели 27 милиона от една локва

Тази вечер посетител във " Вечерното шоу на Слави Трифонов " беше журналистът Генка Шикерова.

Ето по какъв начин мина диалогът.

Сиромахов: 

Тази вечер ще ми гостува една проверяваща журналистка. Точно преди две години Нова тв приключи контракта си с нея и не излъчи следствието й „ Война за трупове ”. По-късно то бе пуснато в интернет и в него се видя, че страната, в лицето на Българската организация за сигурност на храните е дала голословно 30 милиона лв. на две компании за неутрализиране на скотски боклуци. Гостенката ми не работи за огромна телевизия, само че това не и пречи да продължава да прави мощни следствия. Скоро тя работи по тематиката:Къде изчезна джипката на Бойко Борисов ” и дали тази джипка е единствено една. При мен е Генка Шикерова.

Иво Сиромахов: Има ли последици от твоите многочислени следствия?

Генка Шикерова: „ Тези 30 милиона, които ти загатна за неутрализиране на скотски боклуци към този момент са двойно повече! Бяха подписани спомагателни анекси с тези компании. Така следствията в тази ситуация са, че те взеха още повече пари.

Сиромахов: А прокуратурата или някои проверяващи органи взимат ли позиция?

Шикерова: Непосредствено след излъчването на „ Война за трупове ” тогава се самосезира прокуратурата. Тогава прокурор беше Сотир Цацаров. От тогава до в този момент няма никаква информация какво се е случило с това следствие. Аз съм питала няколко пъти документално и не съм получавала отговор. Не съм била и търсена.

Това което се случи напоследък е за мое следствие за „ Златната локва ” – „ златния мочур ” на границата. Там би трябвало да плащаш някакви пари, за д аминеш през една локва, в която би трябвало да има дезинфектант, с което се твърди, че се защищава влизането на заболявания по животните. Това следствие е излъчено още 2014 година, а след това има продължение. Установихме, че тази компания, която е основана тъкмо за сключването на този контракт е вдигнала облагата си в пъти. Ако не се неистина за 5 години тя беше спечелила 27 милиона лв.. Това са неща, които са декларирани и могат да се видят по доклади.

Сиромахов: Това е нещо, което явно не може да коства толкоз пари!

Шикерова: Точно това се виждаше и от докладите, че разноските за активността са дребни.

Сиромахов: Как е оправдана тази огромна облага?

Шикерова: Просто си печелят от активността! Да не приказваме, че по закон тази активност би трябвало да се прави от формален ветеринарен доктор, такива са тези, които работят в структурата на организацията по храните ”.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР