Тази вечер европейският и световен клубен първенец Ливърпул излиза срещу

...
Тази вечер европейският и световен клубен първенец Ливърпул излиза срещу
Коментари Харесай

Нови две зрелища в Шампионска лига, ще оцелее ли Ливърпул

Тази вечер европейският и международен клубен отличник Ливърпул излиза против испанския Атлетико Мадрид в реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига в 22:00 часа.

Англичаните са притиснати до стената, защото изгубиха първия дуел с 0:1 на “Уанда Метрополитано” и всички в Ливърпул чакат триумф.

В момента отборът на Клоп е в неприятна серия, след загубата в Мадрид, пристигнаха и сложни победи над Уест Хем и Борнемут вкъщи, загуба от Уотфорд с 0:3 като посетител и отпадане против Челси за ФА Къп.

Голям удар върху Ливърпул е отсъствието на вратаря Алисон, който и довечера ще бъде сменен от Адриан. Това е и най-сериозният кадрови проблем пред Клоп, който ще може да разчита на капитана Хендерсън, който се контузи в първия мач в Мадрид.

Атлетико излиза на “Анфийлд” с задатък от един гол и “суха мрежа”. Нов гол за “дюшекчиите” ще направи задачата на Ливърпул много по-трудна, защото ще би трябвало да означи три гола, с цел да в профил испанския си конкурент. В Испания акцентират голямата отговорност, която ще падне върху плещите на словенския вратар Ян Облак. Той към този момент е показвал, че е непробиваем във значими конфликти против именити противници като Байерн Мюнхен на Гуардиола или Барселона с триото Меси, Суарес и Неймар.

Ливърпул и Атлетико са се изправяли два пъти на “Анфийлд” в евротурнирите, като през 2008/2009 приключват 1:1 в групите на Шампионската лига, а през 2009/2010 “мърсисайдци” печелят с 2:1 реванша от полуфиналите на Лига Европа.

Това е и последната загуба на Атлетико на британска земя, като по-късно тимът влиза в серия от четири мача без проваляне (1 победа и 3 равенства). В четири от последните си участия в елиминациите на Шампионската лига Атлетико непроменяемо продължава напред след триумф в първия мач. Единственото изключение е от предишния сезон, когато Атлетико беше съкрушен от Ювентус след 0:2 в Мадрид и 3:0 в Торино.

Вероятни сформира:

Ливърпул: Адриан, Арнолд, Ван Дайк, Гомес, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Вайналдум, Салах, Фирмино, Мане.

Атлетико Мадрид: Облак, Лоди, Фелипе, Савич, Трипиър, Коке, Саул, Томас, Феликс, Мората, Кореа

Прогноза: 1:1

В Париж е другият дуел от 1/8-финалната фаза, който опълчва Пари Сен Жермен против Борусия Дортмунд също в 22:00 часа.

За страдание по отношение на разрастващия се ковид срещата ще се играе без аудитория, което ще удари по домакините, които имат да наваксват пасив от 1 гол след провалянето с 1:2 в първата среща.

ПСЖ е доминант на домашната сцена, където съвсем няма конкуренция, само че в Европа нещата не стоят по този начин.

След провалянето с 1:2 задачата на домакините ще бъде много забавна и въпросът е дали ще съумеят да преодолеят тежкият противник в лицето на Борусия.

Бундеслигата не е Лига 1, а Борусия се показва повече от добре като е в отличен игрови темп. Срещата ще бъда пропусната от Дилейни и Ройс.

В Пари Сен Жермен също имат леки проблеми с отсъстващи състезатели, под въпрос е Тиаго Силва.

При съществуване на почитатели семейството би дало преимущество на ПСЖ, само че в тази ситуация нещата не наподобяват по този начин. Целта на домакините ще бъде да осъществят бърз гол и по-късно да наложат волята си.

Вероятни сформира:

Пари Сен Жермен: Навас, Кимпембе, Курзава, Маркиньос, Бернат, Неймар, Идриса Гей, Паредес, Сарабия, Мбапе, Кавани

Борусия Дортмунд: Бюрки, Загаду, Хумелс, Пишчек, Гереро, Витцел, Джан, Хакими — Санчо, Холанд, Азар

Прогноза: 2:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР