Тази цифра едва ли ще се промени много тази година,

...
Тази цифра едва ли ще се промени много тази година,
Коментари Харесай

Лято без руски туристи в Европа – какви са последствията?

Тази цифра надали ще се промени доста тази година, въпреки че най-богатите руснаци намират метод да почиват на Стария континент, до момента в който руснаците от междинната класа изчезнаха изцяло, написа Euronews. Причината, несъмнено, е съветската инвазия в Украйна, която накара Запада да издигне бариери, невиждани от мрачната ера на Студената война. Ето по какъв начин се отрази отливът на съветски туристи в някои от желаните им европейски дестинации.

Латвия беше един от обичайните летни направления за руснаците, само че от септември 2022 година страната съвсем не позволява съветски туристи, поради солидарността си с Украйна. „ Това е вярното решение ”, споделят от латвийската туристическа организация Baltic Travel Group.

Те прави оценка Русия като значим пазар в недалечното минало, чиято загуба е поразклатила локалния туристически бизнес. Има и различен друг проблем: доста западни туристи се притесняват, че някогашните съветски балтийски републики са „ идната цел ” на съветска експанзия и се въздържат да пътуват в тази посока.

Според оценката на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР