Тази сутрин у нас бяха доставени близо 274 000 дози

...
Тази сутрин у нас бяха доставени близо 274 000 дози
Коментари Харесай

Пристигнаха близо 274 000 дози от ваксината „Пфайзер/Бионтех“

Тази заран у нас бяха доставени близо 274 000 дози от имунизацията против Ковид-19 на „ Пфайзер/Бионтех “. Този препарат, както и имунизацията на „ АстраЗенека “, ще се слагат до 9 май в това число във краткотрайните кабинети за имунизация. Те са  разкрити на разнообразни места в страната, с цел да се ускори темпът на акцията.

Здравният министър в оставка Костадин Ангелов съобщи на брифинг, че организацията на имунизиране по зелените коридори, както е досега, ще продължи до 9 май. От началото на другата седмица ще се проучват бройките нужни ваксини за етапите първа и втора и по персоналните лекари. Ако има задоволително бройки ваксини, нужни да обезпечат имунизирането по етапите и остават свободни бройки ваксини, зелените коридори може би ще бъдат удължени.

Огромен е ползата в огромните обитаеми места към имунизирането за разлика от по-малките.

За разпределянето на имунизациите по персоналните лекари Ангелов сподели, че от 10 май започва модулът, по който те да вършат поръчките си за мечтаните от тях бройки ваксини и да получават информация за графика по кое време може да ги получат.

Сега лекарите се редят да ги получават персонално на огромни опашки.

Около 250 до 300 лекари дневно могат да си получат имунизациите в София при над 800.

Пристигналите през днешния ден ваксини ще бъдат превозени до РЗИ освен в София, само че и в цялата страна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР