Тази сутрин се извиха големи опашки в десетки градове за

...
Тази сутрин се извиха големи опашки в десетки градове за
Коментари Харесай

Apple постигна рекордни приходи и цена на акциите

Тази заран се извиха огромни опашки в десетки градове за новия iPhone X.

Още по тематиката
Apple разгласи рекорден интерес към iPhone X

Редица анализаторски компании подвигнаха упованията си за предварителни поръчки
1 ное 2017
След Apple и Amazon беше атакувана от Европейска комисия за отбягване на налози

Люксембург е дал противозаконна държавна помощ на американския онлайн търговец, заключи Генерална дирекция " Конкуренция "
4 окт 2017
Apple пусна новите iPhone модели без нормалната еуфория

Акциите на компанията изгубиха 6% от цената си за последните две седмици
26 сеп 2017
От Джобс за Apple

Новата централа в Купертино, Калифорния, е самобитен завет на създателя на компанията към чиновниците й
17 сеп 2017
Apple влиза в конкуренцията за бизнеса с чипове на Toshiba

Компанията на Тим Кук има интерес за повече сигурни снабдители на чипове на пазара
3 сеп 2017
Apple има повече американски ДЦК от редица европейски страни
3 авг 2017 Технологичният колос Apple отчeтe рекордни доходи за фискалното четвърто тримесечие и по този метод надмина своите упования и тези на анализаторите. Компанията разгласи също, че до края на годината също чака по-добри резултати от плануваните. След прогнозата в сряда цената на акциите на американската компания доближи рекордно високи равнища - до 169.94 $, написа Financial Times.

Новият iPhone X

Добрите вести за Apple идват в деня, в който компанията пусна в продажба дълго чакания модел iPhone X. Финансовият шеф на групата Лука Маестри съобщи, че са задоволени от високите равнища на предварителни поръчки на новия модел, който беше пуснат в продажба за първи път в Австралия и в няколко азиатски страни. Маестри изясни, че продукцията им се усилва всяка седмица. Той добави, че клиентите, които са си поръчали авансово новата версия iPhone X, ще го получат по-рано от плануваното, защото " всичко върви по проект ".

Маестри удостовери, че потребителското търсене на модела е високо и още преди да отворят магазините в Япония, Австралия и Сингапур са се формирали големи опашки от искащи да се снабдят с iPhone X. Само преди седмица представители на конгломерата твърдяха, че имат проблеми с производството и се появиха подозрения към спазването на периода. Сега по всичко наподобява, че казусът е позволен.

Високи равнища на продажбите

В края на септември компанията от Купертино пусна в продажба моделите iPhone 8 и iPhone 8Plus. Това оказа въздействие за подобрението на приходите за четвъртото фискално тримесечие по отношение на същия интервал от предходната година с 12%. Постъпленията на Apple за миналия интервал са 52.6 милиарда $. Също по този начин се е повишил и броят на продадените телефони на годишна база с 3%, като за последното тримесечие са осъществени 46.7 млн. Конкретно към излезлия през септември iPhone 8 ползата в международен мащаб беше по-нисък, само че приходите от продажби на модела на пазара в Китай компенсираха общите резултати.

Изпълнителният шеф на софтуерната компания Тим Кук съобщи, че триумфът им се дължи на разнообразието от разнообразни версии айфони. " Положихме старания да създадем артикул, който да е на налична цена и за клиенти с по-малък бюджет ", акцентира Кук.

Боб О’Донъл, шеф в Теchanlysis Research, разяснява, че идното тримесечие към зимния сезон е прекомерно значимо за компанията и тя би трябвало да извърши всички поръчки, с цел да не пропусне огромен брой клиенти. Той предизвести, че няма по какъв начин да се планува какъв брой дълго ще продължи еуфорията към iPhone X.

Над упованията

В Австалия телефонът се продава за 1579 $. Средната цена на всички iPhone версии е 618 $. Приходите от продажби на моделите са на стойност 28.85 милиарда $, което е 55% от общите на Apple – 52.58 милиарда $. Нетната облага е повишена до 10.71 милиарда $. Пазарната капитализация на групата към този момент е 868 милиарда $ и по този метод тя продължава да бъде най-високо оцененото обществено сдружение. По думите на Mаестри компанията е удвоила приходите си на пазара в Индия през фискалното четвърто тримесечие. От мениджмънта потвърдиха, че още веднъж се показват добре в Китай, където са генерирали приходи за 9.8 милиарда $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР