Тази сутрин ни напусна Михаил Манолов - Мишо Царя, съобщиха

...
Тази сутрин ни напусна Михаил Манолов - Мишо Царя, съобщиха
Коментари Харесай

Почина легендарен бизнесмен, близък приятел на основателя на БГ мафията

Тази заран ни напусна Михаил Манолов - Мишо Царя, оповестиха опечалени негови другари. Михаил Манолов е умрял към 5.30 часа. Отиде си една същинска легенда, споделят за него приятелите му. Мишо Царя бе едно от емблематичните имена на прехода в Кърджали. Погребението е в неделя.

Михаил Манолов е роден през 1957 година в Тополовград, само че израства в Кърджали. Завършва колеж в града край Арда, след което работи в локален цех. По това време кандидатства несполучливо в Учителския институт в Кърджали.

" Изкарах сполучливо 2 изпита, измежду които и политическия, макар че вместо Априлска линия бях написал априлска линия. Скъсаха ме на изпита по пеене ", споделя приживе Мишо Царя.

През 80-те години той е наказан за търговия с валута. След демократичните промени се захваща с частен бизнес, само че става известен с ексцентричните си прояви.

В началото на 90-те години учеше кон да кара водни ски, разхождаше живо мече с " Линкълн ", подарен му от починалия мафиотски необут Иво Карамански. Ексцентричният кърджалиец се славеше като един от най-близките другари на оповестения за основоположник на българската мафия, а гангстерът постоянно гостуваше във вилите на Царя край язовира.

През 1995-а Мишо Царя купи транспортен съд вид " Комета ", който преустрои в ресторант на брега на Арда, в квартал " Възрожденци “. През спешната зима на 1996-1997 година трансформира кръчмата в първата частна безвъзмездна кухня за обществено слаби, в която хранеше с рибена супа и българи, и турци.

Голямата пристрастеност на Мишо Царя беше риболовът, а измежду достиженията му е улов на близо 150-килограмов сом. Дълги години стопанисваше плаваща рибна таверна в бент. " Кърджали ", там имаше и плаващи бунгала за посетители. 

Историите на ексцентричния кърджалиец Михаил Манолов, който умря тази заран, са до безкрайност.

Мишо Царя за себе си:

" Запомнил съм Карамански с това, че беше несклоняем към ментарджиите и измамниците. Гонеше ги до дупка. Помагаше на бедните и самотните. Лично на мен ми е давал. Няма да кажа какви големи суми. Много ми помагаше. И в човешки проект, и с пари.

Благодарение на Иво имам това прелестно вилно населено място край язовира. Обичаше да споделя: " Приятелю, стига си бракониерствал. Ще легализираме язовира на твое име. Нямаш проблем. Затова сме хора, с цел да си оказваме помощ. " Такова положително не се не помни и на оня свят “; 

" Защо ме задържаха в полицията в Кърджали? Обвиниха ме, че ловя риба с електрическа въдица. И с ток изтребвам рибата в язовир " Кърджали ". Пълни нелепости. Карам лодката с 30 км/ч. Не мога паралелно с това и да ловя риба. Аз да не съм многоръкият господ Шива! “;

" Специалисти от Агенцията по риболовство и аквакултури (ИАРА) ме упрекнаха безпричинно. Натопиха ме пред полицията. Това, българите, сме доста кален народ. Преди 10 години аз уредих шефа на ИАРА с 3 км мрежи за риба. Баща му, който беше началник в пожарната, стартира да ме тормози. Поиска мрежите за непрекъснато. Отказах. Че като започнаха да валят едни мръсотии по мой адрес. И по адрес на брат ми. И ето ти нова акция против мен - пристигнаха бусове с служители на реда. Свалиха ме на брега. Питат - за какво ловиш сомове с ток? “, написа " 24Родопи ".

" Живея със кавги, само че щастливо. И  благополучен ще умра! ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР