Тази сутрин Главна дирекция Гранична полиция“ стартира операция на територията

...
Тази сутрин Главна дирекция Гранична полиция“ стартира операция на територията
Коментари Харесай

Разкриха канал за трафик на мигранти на границата, има арестувани

Тази заран Главна дирекция „ Гранична полиция “ започва интервенция на територията на София и Перник за обезвреждане на канал за трафик на мигранти от турската към румънската граница.
Прочетете още
Престъпната активност на групата започва след усилване на граничния надзор на българо-сръбската граница.

Служители от Гранично полицейско ръководство – Силистра стартират работа по случая, когато в региона на регионалния град са открити няколко опита за превеждане на противозаконни мигранти през сухоземната граница с Румъния. Образувани са 5 досъдебни производства и са арестувани три лица, на които са повдигнати обвинявания.

Днес чиновниците от Групово дело „ Гранична полиция “, със съдействието на Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР-Перник, задържаха още трима. Те са набирали мигранти главно в столицата, влезнали в предходни интервали в България и регистрирани в организацията по бежанците.

След съответното възнаграждение те са подпомагали напредването им през България до сухоземната част от българо-румънската граница в региона на Силистра. Издирват се още две лица.

Проведени са процесуално-следствени дейности, при които са открити и конфискувани мобилни телефони, револвер - законно притежаван и муниции, за които няма позволение за владение и приложимост, уред за нощно виждане, радиостанция, прожектор и други движимости и предмети, имащи връзки към досъдебните производства.

Иззети са и транспортни средства, с които са превозени мигрантите.
  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР