Тази среща на върха Г-20 в Япония, както и в

...
Тази среща на върха Г-20 в Япония, както и в
Коментари Харесай

Бивш зам.-външен министър: Г-20 е шоуто на Тръмп

Тази среща на върха Г-20 в Япония, както и в Аржентина, минава като шоуто на Тръмп. Всички камери са ориентирани към неговите срещи. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия някогашният зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

Докато с Путин се разбра, че не се схванаха и повече бяха общите приказки, доста значима беше срещата с президента на Индия, защото имаше наложени стопански наказания на Индия против Съединени американски щати, съобщи Керемедчиев.

Очаква се с неспокойствие срещата на Тръмп му с китайския президент, защото тя ще бъде основна за това по какъв начин ще се развива международната стопанска система. Тръмп подходи доста нападателно към Си Цзинпин – заплаши го с повдигане на митата, в случай че няма среща, и го сложи в неловка обстановка, уточни някогашният зам.-външен министър.

Той разяснява и напрежението сред Съвединените щати и Иран. Съединени американски щати удариха доста неприятно Иран – освен с икономическите наказания. За първи път има наказания срещи ирански персони и за първи път беше таргетиран аятолахът на Иран Али Хаменей, което беше офанзива против имиджа на Иран и разлюляване на доверието на иранците в институциите. Занапред може би ще се предприеме сюжета против Северна Корея, ще има личностни нападки сред водачите, означи Керемедчиев.

По думите му е ясно, че Манфред Вебер не е сигурният нов ръководител на Европейската комисия, даже е по-верояно да не заеме поста. Всеки претендент би трябвало да покаже най-хубавото от себе си, с цел да завоюва колкото се може по-голяма поддръжка. Това е късмет на Европа – да изкара мощни претенденти, които да имат необятна поддръжка, и да се върне в огромната политика, сподели още Милен Керемедчиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР