Тази смес с ленено семе и мед укрепва имунитета. Действа

...
Тази смес с ленено семе и мед укрепва имунитета. Действа
Коментари Харесай

Винаги приемам това природно средство веднага щом започне да ме дращи гърлото

Тази примес с ленено семе и мед укрепва имунитета. Действа като чудодеен лек с повсеместен резултат и това се дължи на богатия и мощен състав на двете съставки поотделно.

Ленено семе

То е необикновен източник на диетични фибри, омега-3, множеството витамини от група В, магнезий, селен и фосфор. Това семе доста усъвършенства метаболизма, дейно прочиства червата от остатъчни боклуци и твърди, вкаменени екскременти, което от своя страна оказва помощ на тялото да се отърве от непотребните килограми по-бързо и елементарно.

Мед

Той добавя действието на лененото семе. Благодарение на антимикробния си резултат, той се бори с патогените и форсира заздравяването на стомаха при язва.

Тази примес с ленено семе и мед прочиства белите дробове, лекува кашлица и оказва помощ за по-лесното изхвърляне на насъбраната слуз от белите дробове.

Сместа може да се употребява както от деца, по този начин и от възрастни след консултация с доктор.

Необходими съставки:

500 г ливаден мед (може и по-силен) сок от 1 лимон 3 с. л. ленено семе 1 с. л. семена от бял синап

Въпреки че усетът е прелестен, можете да добавите и органично какао, което съдържа желязо и е отлично средство за лекуване на анемия.

Смелете ленените и синапените семена на прахуляк. Изстискайте сока от един огромен лимон (или два по-малки), след което го прибавете в буркана с мед. Разбъркайте добре. Добавете смлените съставки към разредения мед и разбъркайте постепенно, до момента в който медът изцяло поеме съставките. Покрийте и сложете в ледник.

Употреба:

Консумира се три пъти по една супена лъжица. Заради лимоновия сок сместа би трябвало да се съхранява в ледник.

Винаги одобрявам това естествено средство незабавно щом стартира да ме дращи гърлото.

Рецепта с мед и корен от оман за изхвърляне на слузта от белите дробове

Почистете добре корена, нарежете го на части и го сложете в буркан. Трябва да напълните половината буркан от 750 мл с корен от оман, а по-късно, другата половина да допълните с мед.

Обърнете буркана за няколко дни от едната страна, по-късно от другата, с цел да се смесят съставките добре. След няколко дни лекът може да се употребява и се предлага да се съхранява в ледник.

Докато медът облекчава раздразненията в гърлото и белите дробове, оманът има антибактериално деяние и сполучливо разгражда слузта в белите дробове.

Когато имате проблем с кашлицата и като превантивна мярка, консумирайте по една супена лъжица от това естествено лекарство всеки ден.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР